Mansikkajuustokakku
POHJA:
200g Digestive-keksejä
100 g voita
TÄYTE 1:
400 g (2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1, 5 dl sokeria
300 g mansikoita
2 rkl perunajauhoja
TÄYTE 2
2 prk ranskankermaa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi mansikoita
1. Murskaa keksit hienoksi ja sulata rasva. Sekoita murut rasvaan.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka ja painele seos pohjalle. Esipaista
pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
2. Vatkaa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos pohjan päälle.
Sekoita mansikat ja perunajauhot. Levitä ne täytteen päälle. Paista
uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Nosta kakku 5 minuutiksi
jäähtymään.
3. Yhdistä toisen täytteen ainekset ja levitä seos kakun pinnalle.
Paista vielä n. 15 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt. Anna kakun
vetäytyä muutama tunti ennen leikkaamista. Parhaimmillaan tämä on
ainakin omasta mielestäni jääkaappikylmänä! Ennen leikkaamista koristele pinta vielä mansikoilla.
Tämä mansikkajuustokakku vei kyllä kielen mennessään ja täytyy ehdottomasti tehdä toistekin!
Niin se vaihtui kesäkuu heinäkuuksi, mutta vielä on paljon kesää ja mansikka-aikaa järjellä! Ihanaa alkanutta heinäkuuta kaikille!
Nam! Näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoistaHyvää heinäkuun alkua!
Kiitos Sari :)
PoistaOijoi kun näyttää herkulliselta..pakko kokeilla:) Mukavaa alkanutta viikkoa❤
VastaaPoistaKiitos Päde :)
PoistaTosiaankin kaloripommi mutta ihana sellainen ♥
VastaaPoistaKyllä! :)
PoistaMeilläkin on syöty pariin kertaan mansikkakakkua. Olkoonpa kaloripommi, eihän tätä syödä tuoreilla mansikoilla kuin juuri nyt.
VastaaPoistaNo niinpä, mansikka-aika on niin rajallinen!
Poista