torstai 17. tammikuuta 2019

Joulunjälkeistä elämää ja kierrätystä

Pahoittelen piiiiiiiiiiiiiitkää blogihiljaisuutta. Ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa eikä paukkuja tämän blogin kirjoittamiseen, ja olen päättänyt, etten tästä ota stressiä, sillä tämän tulisi olla minulle iloa tuottava harrastus, eikä stressiä aiheuttavaa pakkopullaa. Kauheasti en ole myöskään ehtinyt kotona aikaa viettämään tai askartelemaan ja tuunailemaan, joten kirjoitettavaa ei yksinkertaisesti ole ollut.

Jotain sain kuitenkin aikaan joulun jälkeen! Kovasti tuli jouluna poltettua kynttilöitä, ja tulee edelleen, kun pimeää riittää. Kynttilänjämiä en raaski heittää roskiin, varsinkaan kun niitä kertyy tässä taloudessa ihan hirveästi. Otan talteen jopa alumiinituikkuihin jääneet pienet jämä, ennen kuin nakkaan tuikun kuoret kierrätykseen. Näistä väsäsin uusia kynttilöitä sekä sytykesipsejä.


Nämä monivärikynttilät olivat tosi helppoja tehdä! Tein ne vanhoihin salaattijuustopurkkeihin, jotka kyllä olivat vähän liian suuria halkaisijaltaan tähän hommaan, mutta muuta ei nyt ollut tarjolla. Ensin sulatin kaikki sinisävyiset kynttilät ja lisäsin vähän valkoisia kynttilöitä joukkoon. Laitoin sydänlangan purkkiin ja tuin sen pillien avulla pystyyn. Sitten kaadoin sulan steariinin purkkeihin ja annoin jähmettyä.


Kun sininen steariini oli jähmettynyt, sulatin ja lisäsin vaaleanpunaiset ja vihreät steariinit ja annoin jähmettyä. Valmiita!


Ei nää nyt ihan Puttipajan kynttilöiden veroisia ole :D Mutta menettelevät! Pääasia, että jämät pääsivät vielä jatkokäyttöön. 

Kynttilöiden lisäksi jatkokäytin jämiä vielä sytykesipseihin, jotka ovat superkäteviä nyt, kun takka lämpiää joka päivä.Joulun jäljiltä on yllättäen eniten punaisten kynttilöiden jämiä, joten sytyksesipseistäkin tuli taas vaaleanpunaisia.

Siinä oli Sinkkiksen tuunaukset tältä erää! Tällä hetkellä minulla on meneillään kotona yksi vähän suurempi sisustusprojekti, jonka toivottavasti saan pian saatettua loppuun ja esiteltyä sitten teille. 


Monstereiden kanssa toivotamme kaikille oikein hyvää alkanutta vuotta!

6 kommenttia:

 1. Tuttua on kynttilöiden teko, hienoja raitoja olet saanut aikaiseksi.
  Nyt muuton jälkeen en saanut poltettua kuin yhden kynttilän kokonaan joulun jälkeen. Ei ole vielä turvallista paikkaa missä polttaa, joten vähin meni.
  Sulla on siellä virkeän näköiset kaverit kevättä odottamassa! Hyvää vuoden jatkoa!

  VastaaPoista
 2. mahtavan kauniita kynttilöitä. Mä jätin jämät isännälle, se sytyttää pienillä paloilla valkian.
  Ihanat koissut.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania, joo instassa noita ihailin! Mukavaa alkuvuotta koko teidän porukalle ♥

  VastaaPoista