perjantai 9. syyskuuta 2016

Omena-kaurapaistos

Tämä on sellainen herkku, jota on saatava joka vuosi omenasadon kypsyttyä, vaikka kuinka olisi laihdutuskuurilla kesän jäljiltä. Resepti on vanhasta yläasteen köksänkirjasta.

Omena-kaurapaistos

4 pientä tai 2 suurta hapokasta omenaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Pinnalle:
75 g sulatettua voita
1/2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
3. Viipaloi omenat ja lado ne uunivuokaan.
4. Ripottele fariinisokeri ja kaneli omenoiden päälle.
5.Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle.
6. Paista paistosta uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
7. Tarjoa paistos vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Koska olen varsinainen porsas, tein tietysti tälläkin kertaa tuon kuorrutteen tuplana. Se vaan on paras osa tätä paistosta!


Maukasta viikonloppua!

15 kommenttia:

  1. Ou nou..nyt alkoi tehdä mieli just tätä herkkua..

    VastaaPoista
  2. Nami!😋
    Muistan, kun ylä-asteella tätä tehtiin syksyllä!😀
    Kivaa perjantaita!

    VastaaPoista
  3. Täälläkin kuola valuu :). Olen vain migreenin takia sokerittomalla (se auttaa vaivaan hyvin), joten ei voi kun herkutella kuvista, höh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokerilakko on kyllä hyvästä, sellaista myrkkyä se on vaikka hyvältä maistuukin :/

      Poista
  4. Me syötiin just tätä jälkkäriksi vaniljakastikkeen kanssa, vain nimellä Omenahyve. Minä taas laitan enemmän pilkottuja omenoita, kuin ohjeessa, ja tosi hyvää on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuo kaura-voi-sokerimössö on sitä herkkua, joten laitan sitä aina tuplat :)

      Poista
  5. Tuo on niin hyvää! Oi ja voi! :)

    VastaaPoista