Omena-kaurapaistos
4 pientä tai 2 suurta hapokasta omenaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
Pinnalle:
75 g sulatettua voita
1/2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
3. Viipaloi omenat ja lado ne uunivuokaan.
4. Ripottele fariinisokeri ja kaneli omenoiden päälle.
5.Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle.
6. Paista paistosta uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
7. Tarjoa paistos vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Koska olen varsinainen porsas, tein tietysti tälläkin kertaa tuon kuorrutteen tuplana. Se vaan on paras osa tätä paistosta!
Maukasta viikonloppua!
Ou nou..nyt alkoi tehdä mieli just tätä herkkua..
VastaaPoistaEi muuta kuin tekemään, on helppoa ja nopeaa :)
PoistaNami!😋
VastaaPoistaMuistan, kun ylä-asteella tätä tehtiin syksyllä!😀
Kivaa perjantaita!
Kiitos! :)
PoistaTäälläkin kuola valuu :). Olen vain migreenin takia sokerittomalla (se auttaa vaivaan hyvin), joten ei voi kun herkutella kuvista, höh.
VastaaPoistaSokerilakko on kyllä hyvästä, sellaista myrkkyä se on vaikka hyvältä maistuukin :/
PoistaNamnam, vasta tein ja taas tekis mieli :)
VastaaPoistaTätä voi aina syödä uudestaan :)
PoistaNamskis =).
VastaaPoistaTodellakin :)
PoistaMe syötiin just tätä jälkkäriksi vaniljakastikkeen kanssa, vain nimellä Omenahyve. Minä taas laitan enemmän pilkottuja omenoita, kuin ohjeessa, ja tosi hyvää on :)
VastaaPoistaMulle tuo kaura-voi-sokerimössö on sitä herkkua, joten laitan sitä aina tuplat :)
PoistaTuo on niin hyvää! Oi ja voi! :)
VastaaPoistaNiinhän se kyllä on :)
PoistaNiinhän se kyllä on :)
Poista