maanantai 24. huhtikuuta 2017

Pinkki pöytä

Alkuun pahoittelen lähes viikon blogihiljaisuutta. Tuossa ennen pääsiäistä tuli painettua niin tukka putkella ja väsättyä kaikenlaisia juttuja, että nyt en ole edes jaksanut hetkeen tuunailla mitään, enkä päivittää blogiakaan. Nyt alkaa onneksi olla pääsiäisväsymys selätetty, ja uusia tuunauksia varten viliseekin jo ideoita pääkopassa :)

Nyt kuitenkin esittelen teille tuossa pari kuukautta sitten tuunaamani pöydän, jonka ostin tori.fi:stä. Pöytä on alun perin ollut ilmeisesti peilipöytä, mutta peili on kadonnut matkan varrelle. Tämä oli niitä harvoja tuunauksia, jotka harmittivat minua: pöydässä oli niin kaunis puinen pinta, että harkitsin pitkään, että vain lakkaan sen uusiksi. Mutta koska pöydästä oli vaihdettu myös vetimet, päätin sitten tuunata sen ihan uuteen uskoon. Näiden vanhojen huonekalujen tuunaus on aina yhtä tasapainottelua: pitääkö kunnioittaa vanhaa, vai onko tärkeämpää, että huonekalu saa uuden elämän ja tulee vielä käyttöön, vaikka sen ulkonäkö muuttuisikin radikaalisti?

 Tässä lähtötilanne. Lakattu pinta oli huonossa kunnossa ja paikoitellen naarmut olivat melko syviäkin, mutta eivät kuitenkaan niin syviä, etteikö niitä olisi hiomalla ja maalaamalla saanut tasaisesi.


  Jos tässä olisi edelleen ollut vanhat, messinginväriset pyöreät vetimet, tuskin olisin tätä raaskinut tuunata muuten kuin lakkaamalla.

No, päätin sitten vetää tämän ihan överiksi. Väriksi valikoitui "yllättäen" pinkki, ja vetimiksi tämä sai timanttinupit. Siitähän tuli sitten ihan överi bling-bling taas. Enhän minä sitten raaskinutkaan vaihtaa puunväristä vanhaa tietokonepöytääni (sekin on entinen peilipöytä), joten tämä pääsi uuteen, hyvään kotiin, missä sitä rakastetaan kuten överipinkkiä bling bling -pöytää kuuluukin rakastaa :)

Lauantaina oltiin muuten mökillä puuhommissa, ja Jeppe päätti, että oli juuri hyvä päivä kastaa talviturkki! Olihan kuitenkin suomalaiseksi kevätpäiväksi ihan hyvä keli: lämpötila oli plussan puolella (4 astetta), aurinko pilkotteli välillä räntäsateen, rakeiden ja ukkosen lomassa ja järvikin oli enää vain osittain jäässä!


Jeppe taisi kaikkiaan käydä uimassa kymmenkunta kertaa, joten eihän me kauhean kauaa siellä polttopuumetsässä viihdytty, kun Jepelle tuli sitten tietenkin kylmä. Emma ei onneksi tarjennut kastaa talviturkkia, se on tullut emäntäänsä eli ui ainoastaan kun ilman lämpötila on yli +25 astetta ja vedenkin yli +20. (Varmaankin arvaatte, ettei esimerkiksi viime kesänä tarvinut juurikaan uida...)

Täytyy kyllä myöntää, että alkaa mennä hermo tähän "kevääseen", joka kyllä muistuttaa yhä enenevissä määrin syksyä. Kelit ovat kamalia, jos joskus sattuukin paistamaan aurinko, tuulee hyytävästi. Kesää odotellessa... Vaikka todennäköisesti se kesäkin on samaa syksyä.

Säästä huolimatta toivotan kaikille oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Hieno överi bling-bling! Ja voi Jeppeä, ei toista kyllä helposti palele! 😀 Kelistä meinaa mennä täälläkin hermo. Just tänään taas tuli meillä sekä räntää että rakeita mitä lie. No, täytyy toivoa, että toukokuussa lämpenisi! ☺

  VastaaPoista
 2. Ihan maailman söpöin pöytä! Ompas Jeppe urhea, meillä just ja just tarjetaan ulkoilla näillä keileillä :D Tai no kyllä nyt jo kun plussaa mutta nuttu päällä ja kaikki lammikot kierretään kaukaa. Meidän koira ei tykkää uida. Kevät on tosiaan kummallinen ja kylmä, toivotaan että pian lämpenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeppe on aivan hullu vesipeto eikä sen mielestä ole koskaan liian huono sää uida :D

   Poista
 3. Kivan pöydän tuunasitkin. Tuli hieno, omalla tavallaan, sopivasti överi. Meillä ei Koira uskaltaudu järveen ollenkaan, korkeintaan vähän etutassut kastuu, kun käy juomassa rannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jeppe täällä odottelee jo niin kovasti, että uimakausi käynnistyisi kunnolla - mutta ei, tänäkin aamuna oli maa valkeana...

   Poista
 4. Tosi hieno tuunaus!
  Jeppe onkin oikea vesipeto.😀
  Minullakin veden lämpö pitää olla vähintään yli +20😂
  Hyvää tiistaita!

  VastaaPoista
 5. Hieno tuunaus ja värikin minun makuuni.
  Täällä kans kevät on lumisateen vallitsema ja kylmä tuulen !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä tuli illalla useampi sentti lunta, voi kun sitä olisi jouluksi ollut noin paljon! Mutta että vapuksi... Ei :(

   Poista
 6. Niin ihanan pirtsakka pöytä - ihanaa että sai kodin jossa sitä arvostetaan!!

  VastaaPoista