keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Plum-tastic - kirjasuosituksia

"It takes balls to be a bounty hunter, and Stephanie Plum doesn't care whose."
  
Satuin ostamaan kirpputorilta neljän kirjan nipun, joista kaksi olivat minulle ennestään tuntemattoman Janet Evanivichin kirjoittamia. Mikä tuuri! Evanovichin kirjat olivat Stephanie Plum -sarjan ykkös- ja kakkososa, ja elämänlaatuni parani heti näiden kirjojen myötä. Ykkösosa Stephanie Plum -kirjoista on Ensin rahat (One for the Money).Stephanie Plum on saanut potkut ja on persaukinen. Jotain työtä on löydettävä, joten Stephanie ryhtyy palkkionmetsästäjäksi. Stephanien ensimmäinen tehtävä on pyydystää Joe Morelli - murhasta syytettynä oleva poliisi, sihisevän seksikäs naistenmies, jolle puolet Stephanien kotikylän naisista on antautunut, myös Stephanie. Rahojen lisäksi motiivina saattaa siis himppusen olla myös kosto - kuka nyt ei haluaisi toimittaa edes yhtä entisistään kalterien taakse??

Stephanie Plum on kävelevä katastrofi eikä varsinaisesti erityisen lahjakas palkkionmetsästäjä. Mentorikseen hän saa salaperäisen Rangerin, joka on paitsi helkkarin kova palkkionmetsästäjä, myös helkkarin kuuma. Morellia metsästäessään Stephanie saa itsekin peräänsä epämiellyttäviä hiippareita ja katastrofin ainekset ovat kasassa. Miesten lisäksi päänvaivaa aiheuttaa Stephanien isoäiti sekä äiti, jonka mielestä palkkionmetsästäjän työtä parempi tapa ratkaista henkilökohtainen finanssikriisi olisi mennä naimisiin jonkun, siis ihan kenen tahansa, kanssa.Vaikka Stephanie Plum -kirjoja myydäänkin jännärin nimikkeellä, ovat nämä silti etupäässä chick lit -lukemista ja itse ainakin nautin enemmän siitä jännityksestä, mitä Stephanien miesasiat tuovat näihin kirjoihin. Lukiessani Morellista ja Rangerista voin vain toivoa, että omassa elämässäni olisi edes yksi mies, joka saisi sukat pyörimään samalla lailla jaloissa!

Ensin rahat on ilmestynyt alun perin 90-luvulla, mutta sarjaa on kirjoitettu yli kaksikymmentä osaa ja tuorein, 23. osa, ilmestyy tämän vuoden marraskuussa. Itselläni on nyt menossa sarjan yhdeksäs osa, kolmososan jälkeen lukukieli vaihtui englantiin, sillä kirjoja oli englanniksi helpommin saatavilla. Osan onnistuin metsästämään huuto.netistä pilkkahintaan ja osan hankin Adlibriksesta, ja osa on vielä hankkimatta.


Suosittelen näitä kirjoja kaikille, jotka pitävät kevyestä aivot narikkaan -lukemisesta höystettynä huumorilla. Jännärinälkään nämä eivät juurikaan tarjoa helpotusta :)Mukavia lukuhetkiä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti