keskiviikko 2. elokuuta 2017

Naulakon muodonmuutos

Ihan ensiksi pahoitteluni kahden viikon blogihiljaisuudesta! Viime viikon olin kesälomalla, ja vaikka kelit eivät kauheasti loppujen lopuksi suosineetkaan, en jaksanut istua koneen ääreen. Kun työskentelee pääosin tietokoneella, on ihanaa viettää lomalla tietokonevapaata aikaa.

Muutaman tuunauksen ehdin aloittaa ja muutaman saattaa valmiiksi ja yhden jopa seinälle asti! Tämän naulakon olen löytänyt kirpparilta jo aikoja sitten:Väri oli ihana, mutta koska halusin irrottaa kissat ja maalikin oli paikoin lohkeillut, maalasin tämän kokonaan eri väriseksi. Hion tämän huolellisesti ja sen jälkeen väriksi valikoitui jo aikaisemminkin minua ihastuttanut Tikkurilan Helinä-väri, jota kävin ostamassa uuden purkin, kun vanha oli jo käytetty viimeistä tippaa myöten.


Vieressä oleva Ikean mallistosta oleva naulakko kannattelee koirien hihnoja ja valjaita, joten tämän päätin jättää vain puhtaasti koristekäyttöön.


Tonttu on äitini tekemä, nuolevista ja pusuttelevista koirista varoittava kyltti on matkamuisto monen vuoden takaa Sisiliasta. Lyhty on luonnollisestikin kirpparilta :)


En ole koskaan ollut sinisen ystävä, mutta mitä enemmän katson tätä kuistin seinien sinisävyä, sitä enemmän siihen rakastun! Tämä on ihana tausta muille väreille.

Naulakon värisävystä pidän paljon ja olenkin sitä käyttänyt jo aikaisemmin, mm. tässä kuistilla myös sijaitsevassa pikku senkissä:


Ja tässä pinnatuolissa:


Viime viikon piti olla helleviikko, mutta ainakaan meillä Hämeenlinnassa helleraja ei rikkoutunut kertaakaan ja oli peräti kaksi päivää, jolloin ei satanut lainkaan. Itse asiassa helleraja on rikkoutunut Hämeenlinnassa tänä kesänä ainoastan kerran, toukokuussa. Eipä se auta muu kuin tottua, tällaisia ne kesät tulevat olemaan, kiitos ilmastonmuutoksen.

Ehdittiin me silti vähän monstereiden kanssa kuitenkin auringosta nauttia, Jeppe pääsi uimaan mökille ja pihallakin lekoteltiin. Vaan ei tule vanhuus yksin, kohta 13-vuotiaan herran täytyi ottaa välillä vähän lataustaukoja, jotta jaksoi taas leikkiä:


Emman kanssa me ei tänä kesänä tarjettu uimaan, kun vedet eivät ehtineet lämmetä tarpeeksi.

Lomasta leijonanosa kului tietenkin tallilla. Pikkuhevonenkin jäi toissa viikolla kesälomalle ratsunhommista, kun se oli edistynyt jo näin hyvin:


Täysin lomalla Stella ei ole kuitenkaan ollut, ollaan käyty kävelylenkeillä taluttaen ja harrastettu irtohypytystä, joka onkin Stellan mielestä parasta maailmassa heti syömisen jälkeen.

Eilen ei satanut lainkaan, joten totta kai tänään tulee sitten kaatamalla. Sateesta huolimatta hyvää loppuviikkoa kaikille!

11 kommenttia:

 1. Siniset ja vaaleampi vihreä ovatkin mun lempivärejä, joten kauniilta näyttävät, seinä ja vihreät esineet :)

  VastaaPoista
 2. On nätti naulakko ja munkin mielestä värit on hienot! Kesät on tosiaan nykyään viileitä. Tänään on ollut niin pimeetä, että laitoin jo heti aamulla kynttilän palamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en ole vielä uskaltanut kynttilöitä poltella, iltaisin kyllä mieli tekisi, mutta tuppaan olemaan niin väsynyt että pelottaa että nukahdan sohvalle kynttilöiden palaessa :)

   Poista
 3. Voi kun on söppänän värisiä. Täällä pitäisi tänään paistella aurinko ja sitten taas sataa muutama päivä, vaikka eipä noita ennustuksia ole välttämättä uskominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli eilen poutapäivä, mutta nyt tietenkin jo sataa...

   Poista
 4. Tuo sininen on ihana väri ja tosiaan tuo kivasti esiin koristeet! Täällä Vantaalla on ollut muutamia lämpimiä päiviä muttei helleraja kai kertaakaan rikkoutunut, en haluis tottua tähän. Vaikka koirille on helpompaa kun ei oo niin kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koirien takia joo ihan mukavaa, ja hevosten. Mutta kyllä sitä silti toivoisi kesään sen muutaman hellepäivän :/

   Poista
 5. Kauniin värisiä uudet sekä vanhemmat huonekalut. Jotenkin aikoinaan kun me maalattiin, toi vihreä oli mun silmiini antiikin vihreä. Onkohan se sitä väriä ?
  Minustakin seinä on kauniin värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antiikin vihreästä en tiedä, voi ollakin :) Tosiaan Tikkurilan värikartassa sävy on Helinä nimeltään.

   Poista
 6. Hieno naulakko tuunaus!
  Kaunis kuisti!

  VastaaPoista