perjantai 22. syyskuuta 2017

Meille taitaa tulla minimonstereita!!

Nyt eletään jännittäviä aikoja Sinkkulaaksossa! Erittäin optimistinen olen kyllä jo sen suhteen, että meille on viiden viikon sisään syntymässä minimonstereita!


Emmalla alkoi olla jo kahden viikon kuluttua astutuksesta vauvapalloa näkyvissä! Näin aikaisinhan ei pitäisi koiralla vielä tiineyden oikeastaan näkyä, mutta kuulemma ensikertalaisilla saattaa vatsanseutu kerätä nestettä sen verran, että vauvamaha näkyy todella aikaisin. Plus että Emma on todella pieni hippiäinen, joten se vauvamaha ei pääse "hukkumaan" vyötärönseudulle.

Nyt Emma on viidennellä viikolla, ja massua on tullut vielä vähän lisää:


Myös nisät ovat alkaneet turvota. Joko tämä tyttö on erittäin paksusti valeraskaana tai sitten sen massussa kasvaa pieni minimonsterilauma <3

Emma ei ole ikinä ollut valeraskaana siten, että sen maha kasvaisi ja nisätkin turpoaisi, joten en jaksa uskoa siihen mahdollisuuteen, vaikka toki tässä on saattanut niinkin käydä. Tässä vaiheessa tiineyden olisi jo voinut varmistaa ultraamalla, mutta moni kokenut kasvattaja on sitä mieltä, että se ultra on vähän rahanhaaskausta, siinä kun ei voi varmistua pentujen lukumäärästä, ja ne pennut saattavat jopa jäädä kokonaan havaitsematta ultrassa. Niinpä me Emman kanssa odotellaan vielä pari viikkoa, ja mennään sitten suoraan tiineysröntgeniin, jossa sitten nähdään, montako minimonsteria on tulossa!

Tässä vaiheessa tiineyttä narttu saisi vielä liikkua ihan normaalisti, ja itse asiassa runsaskin liikunta olisi suotavaa, sillä hyvä lihaskunto helpottaa synnytystä. Emmalla on kuitenkin jo vauhti alkanut hidastua, normaaliin vähän reilun tunnin lenkkiin kuluukin jo puolitoista. Lenkkeillä aiotaan kuitenkin edelleen, mutta toki mammakoiran tahtiin :) Enimmäkseenhän monsterit liikkuvat vapaana, joten Emma saa liikkua omaan tahtiinsa sen verran kuin haluaa.

Jos nyt sisimmäsäsi läikähti ja olet kiinnostunut minimonstereista, tällainen yhdistelmä olisi tulossa:
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI53609/13&ReknoI=FI36386/13

Ja jos sydämessäsi on monsterinmentävä aukko ja luulet, että voisit läpäistä kasvattajan ostotarkastuksen, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen:

jenninkinkkuelamaa@gmail.com

Jokaiselle minimonsterille pyritään löytämään paras mahdollinen koti, ja se paras mahdollinen koti juuri sille monsterille. Vaikka koti olisi loistava, kaikki koirat ja ihmiset eivät vaan sovi yhteen ja  saman pentueen koirienkin luonteissa on paljon eroja. Minimonstereilla ei tule olemaan näyttely- tai muutakaan harrastuspakkoa, mutta rakkauspakko on :)

Luonnollisestikin minimonsterit tulevat olemaan luovutettaessa rekisteröityjä, sirutettuja, terveystarkastettuja ja useaan kertaan madotettuja.

Tässä vielä itse monsterimamma pienenä pentumonsterina:


Niin toivon, että meillä vipeltää kohta kokonainen lauma minimonstereita!

Pikkuhevosenkin kanssa ollaan muuten edistytty, eilen pääsin ekaa kertaa kärryjen kyytiin! Kyllä on taitava pikkuhevonen :) Taluttajan kanssa mentiin vielä, mutta eiköhän tästä kohta päästä jo tositoimiin!


Tarkkasilmäisimmät saattavat huomata, että pikkuhevosenkin maha näyttää vähän siltä, että sielläkin olisi minimonsteri tulossa ja niinhän siellä onkin :) Sitä saadaan onneksi odotella vähän pidempään, huhti-toukokuun vaihteessa 2018 on laskettu aika. Kyllä on nyt vauvauutisia Sinkkulaaksossa!

Näissä eläimellisissä ja eläinvauvamaisissa tunnelmissa toivotan kaikille oikein ihanaa viikonloppua!

13 kommenttia:

  1. Voi ihanuus. Toivottavasti kaikille löytyy kiva koti. Mulla ei nyt onneksi ole "vauvakuumetta"...siitä pitää noi meidän isot monsterit huolta =).

    VastaaPoista
  2. Katsoin heti että onnistuitte ♥ Siis se oli silmäys kuvaan ennen kun luin, joten peukutan edelleen. Mulla on krooninen vauvakuume, mutta tyydyn haaveilemaan kun ei niitä voi kokoajan ottaa ♥

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Juu, täytyy myöntää että vatsa on lähes koko ajan jännityksestä sykkyrällä :)

      Poista
  4. Onnittelut!
    Ihanaa odotusta sinne!❤️❤️

    VastaaPoista
  5. Oi miten jännää aikaa..Mukavaa vauvojen odotusta ja rapsutuksia Emmalle❤

    VastaaPoista
  6. Voi sentään ❤. En ole hetkeen vieraillut blogissasi ja oikein hätkähdin. Meillä Hertalla sama ajoitus ja samanrotuisiakin ovat. Pidetään peukkuja 🐶

    VastaaPoista
  7. Voi sentään ❤. En ole hetkeen vieraillut blogissasi ja oikein hätkähdin. Meillä Hertalla sama ajoitus ja samanrotuisiakin ovat. Pidetään peukkuja 🐶

    VastaaPoista