perjantai 29. syyskuuta 2017

DIY: Betonisaappaat

Kyseessä on siis tuikkulyhtyinä käytettävät, ei ne mafialeffoista tutut betonisaappaat... Vihdoin sain nämä valmiiksi! Vähän hävettää myöntää, että ovat olleet tuossa varmaan pari kuukautta vain pitsinauhoja vailla. No, parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan! Muotteina käytin omia, rikki menneitä kumppareitani sekä lasten kumppareita, jotka löysin kirpputorilta.BETONISAAPPAAT

Tarvikkeet:

S30 Sementtilaastia (rautakaupasta)
Vettä
Ämpäri tms. betonin sekoitusta varten
Kauha tms. sekoittamiseen
Kumisaappaat
Öljyä
Tuikkujen tai muovisten lyhtykynttilöiden kuoria
Hanskat
Koristeita oman mielen mukaan, esim. pitsinauhaa

Hanskat ovat ihan ehdottomat betonia käsitellessä, sillä se voi ärsyttää ihoa!

Tee näin:

1. Aloita öljyämällä saapas kevyesti sisältä. Tämä auttaa saappaan irroitusta valmiin työn päältä. Itse kaadoin vähän öljyä saappaaseen ja kallistelin sitten saapasta niin, että öljy valui kaikkialle saappaan sisälle.

2. Sekoita betoni. Tätä nimikkeellä S30 Sementtilaasti kulkevaa betonia saa joka rautakaupasta 25 kilon säkeissä. Säkki maksaa kaupasta riippuen noin 5-7 euroa. Pussin kyljessä on jonkinlainen ohje sekoitussuhteesta, mutta parhaiten sen oppii kokeilemalla.

Huomaa, että S30-sementtilaasti vaatii plusasteiden puolella olevat työskentelyolosuhteet.Nyt kelien viilentyessä betoni kannattaa sekoittaa ulkona ja viedä tekeleet sisälle kuivumaan.

Kannattaa sekoittaa betoni pienissä erissä, noin kolmasosa kymmenen litran ämpäristä kerrallaan, ellei sinulla ole betoninsekoituskonetta. Liian iso määrä betonia on vaikea saada sekoitettua kunnolla ämpärin pohjaa myöten. Betonin sekoitus ilman konetta ei myöskään ole heikkoranteisen hommaa, sillä se on yllättävän raskasta. Itse sekoitin betonin ämpärissä lastan avulla.

Kannattaa ensin kaataa betoni ämpäriin ja lisätä sitten vettä pikku hiljaa. Näissä hommissa vähän liian löysä betoni on liian kuivaa parempaa!

3. Kaada betoni saappaisiin ja ravistele saapasta kunnolla, jotta ilmakuplat hajoavat.


4.. Paina lyhtykynttilän kuori suunnilleen keskelle saapasta tuikun paikaksi.


5. Anna kuivua muutama päivä, poista sitten saapas betonin päältä ja anna kuivua vielä päivä tai pari.

Tämä saappaan irroittaminen olikin ehkä koko homman raskain osa! Leikkasin saapasta auki ja sitten väkivalloin kampesin sen betonin päältä.


6. Koristele saappaat haluamallasi tavalla! Itse käytin ihan vaan pitsiä, ja isompiin saappaisiin laitoin lisäksi pienet kärpässienet koristeeksi.


Erittän raskaana oleva Emma-koira haluaisi ängetä joka kuvaan mukaan! Emmaa ärsyttää, kun ei saa tarpeeksi huomiota, vaikka on sentään raskaana!! (Tarpeeksi huomiotahan olisi olla huomion keskipisteenä 24/7).Liimasin pitsin kosteudenkestävällä Erikeeperillä, mutta silti aion säilyttää saappaat katoksen alla, ettei pitsi homehdu.

Lisää betonitöitä löydät täältä:


Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus aloittaa vähän haastavampaa DIY-projektia eli Emman pentulaatikkoa :) Isä jo lupautui sellaisen meille tekemään, mutta haluan tehdä sen itse. Tietysti isän tekemästä tulisi hienompi, mutta tämä pentuprojekti on niin tärkeä minulle, että haluan tehdä laatikonkin itse :) 

Ihanaa viikonloppua kaikille!


10 kommenttia:

 1. Voi Emma ♥ Multa ylimääräisiä silityksiä söpöläiselle, on se äidiksi valmistautuminen rankkaa ;) Jo nää kaksi juoksuhöperöistä vaatii tuplasti sen mitä normaalisti saati että olisivat...Saappaisiin, vitsi että on makeet!
  Ihan varmasti pentulaatikon tekeminen on osa sun unelman toteuttamista, uskon että siitä tulee superihana ♥
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne! Toivotaan että ihanat minimonsterit ovat sitten kaiken tämän Emman kärsimyksen arvoisia :D

   Poista
 2. Ihana Emma ❤

  Hienot on betonisaappaat! Kiva idea! Uskon, että saappaiden poisottaminen oli vaikeaa. Jään odottamaan, millaisen pentulaatikon teet! :)

  VastaaPoista
 3. Mulla ois pienrt saappaat odottamassa tätä projektia!Kun vain saisi aikaisekai.

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot betonisaappaat!
  Ihanaa, kun saat tehdä pentulaatikon. Varmasti kivaa puuhaa.
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Ihanat saappaat ja ihana Emma♥ Noiden betonitöiden tekeminen on mukavaa puuhaa:) Ihanaa alkanutta lokakuuta sinne♥

  VastaaPoista
 6. Ihanat saappaat ja onnea tulevista pikku monstereista <3

  VastaaPoista