sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Vauvauutisia!

Ihan ensimmäisenä pahoittelen PITKÄÄ blogihiljaisuutta! En yksinkertaisesti ole ehtinyt blogin ääreen, tai jos olisin ehtinyt, olen ollut niin poikki, etten ole jaksanut. Syy väsymykseen ja kiireeseen on kylläkin maailman ihanin: Aino-varsa!

Aino syntyi perjantaina 27.4. n. klo 0.35. Stellalla oli laskettu aika torstaina 26.4., joten reilu puolisen tuntia myöhästyi lasketusta ajasta. Täsmällisiä tyttöjä siis!


Varsominen sujui hienosti, vaikka Aino olikin ensikertalaiselle synnyttäjälle melko iso varsa, ja Stella joutui tekemään kunnolla töitä, että sai sen puskettua ulos. Hienosti Stella selvisi kuitenkin ilman apua!Aino oli heti alusta alkaen todella topakka tyttö, ylöskin yritti nousta välittömästi ja pääsikin melko nopeasti, jahka jalat alkoivat kantaa. Tissille jouduttiin tyttöä vähän ohjaamaan, kun ensikertalaisen mamman tissit olivat sen verran pienet. Mutta kun se nisä sieltä ekaa kertaa löytyi, Aino tajusi mistä sitä saa ja on osannut imeä hienosti.Stella on ollut aivan huippuemä ja ihana Aino näyttää onneksi perineen äitinsä rohkean luonteen! Stella antaa hienosti hoitaa ja koskea varsaan, ja reilun viikon ikäinen Aino nauttiikin jo harjailusta ja osaa nostaa jo jalatkin pyydettäessä. 

Stellan kanssa ei aina ole ollut ihan helppoa, ja kuluneen vajaan vuoden aikana tulikin muutamaan kertaan mietittyä, että olisi sitä voinut vähän helpommankin hevosen ostaa. Vaan en ajattele niin enää! Olen niin iloinen, että jaksoin tehdä Stellan kanssa töitä ja luoda siihen hyvän suhteen. Nyt minulla on käsissäni ihana tamma, joka on mamman pikku mussukka, ja opettanut lapselleenkin, että ihmiset ovat ihania.

Oli niin koskettavaa, kun Ainon syntymää edeltävänä päivänä Stella oli niin kummissaan, eikä oikein ymmärtänyt, mitä tapahtuu, ja sen sijaan, että olisi muuttunut aggressiivikseksi, haki minusta turvaa ja hellyyttä. Kun Aino oli syntynyt, menin todella varovasti karsinaan, kun en tiennyt, miten Stella reagoisi ihmiseen, kun sillä oli varsa. No ihana Stella toivotti minut tervetulleeksi ja antoi katsoa ja koskea varsaa, ja kertoi sille, että me ihmiset ollaan ihan okei.
Vauhtia Ainolla riittää, ja se onkin pitänyt huolen, ettei Stella pääse mammalomalla plösähtämään! Niin reippaasti liikuttaa Aino mammaa ympäri tarhaa.


Lisää varsakuulumisia ja -kuvia on luvassa myöhemmin!

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

10 kommenttia: