lauantai 30. tammikuuta 2016

Pihakalenteri

Talooni muuttamisen jälkeisenä jouluna sain äidiltä lahjaksi Viherpihan Puutarhakalenterin. Siitä lähtien olen kirjannut joka vuosi puutarhakalenteriin säätiloja ja kaikenlaista puutarhaan ja pihaan liittyvää. Tälle vuodelle ei Viherpihalta ilmestynyt enää Puutarhakalenteria, mutta onneksi Oma Piha -lehdeltä löytyi vaihtoehdoksi Pihakalenteri 2016/2017.


Kalenterin vuosi alkaa varsinaisesti huhtikuusta 2016, jolloin uusi kausi puutarhassakin pääsee alkuun, vaikkakin päivyri alkaa jo tammikuusta. Tekijöinä ovat puutarha-alan rautaiset ammattilaiset: Aarno Kasvi, Saila Routio, Eero Miettunen ja Jouko Tikkanen.

Kalenterissa on paikat joka päivän säätilahavainnoille. Tilaa on myös muistiinpanoille, jotta voi  merkitä ylös, mitä on tullut istutettua mihinkin ja koska, ja milloin on saatu satoa. On oikeasti mielenkiintoista seurata, milloin edellisvuonna on kylvetty tomaatit ja koska on saatu satoa, tai koska lumet ovat sulaneet, tai koska tulppaanit ovat kukkineet. Muistiin kannattaa merkitä myös istutetuista siemenistä lajikkeet ja hankkimispaikat, jotta voi seuraavana vuonna hankkia samaa, jos lajike osoittautuukin erityisen hyväksi tai maukkaaksi.


Tämä kalenteri jatkuu vuoden 2017 maaliskuulle asti.Merkintöjä viime vuoden Viherpihan Puutarhakalenterista.

Ainakin täällä Kanta-Hämeessä talvi onkin muuttunut loska- ja jääkeliksi ja pihakin on erityisen ankea. Onneksi tuli ostettua kenkiin liukuesteet, kun en ole nastalenkkareihin vielä raaskinut investoida. Melko lyhyiksi olisivat koiralenkit jääneet ilman noita liukuesteitä. 

Paljon ei tee mieli jalkapalloa koirien kanssa tässä pihalla pelailla... Mutta tästä on hyvä aloittaa kevään puutarhaunelmointi!

Puutarhaunelmientäyteistä loppuviikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti