torstai 28. tammikuuta 2016

Pinnatuoleja

Vanhat pinnatuolit ovat jälleen trendikkäitä, jopa niin trendikkäitä, että niistä on jo uudistuotantoa. Hivenen tuli hymähdettyä tälle mainokselle, jossa oli pinnatuoli "edulliseen" tarjoushintaan, omani kun olen saanut joko ilmaiseksi tai alle kymmen euron kappalehintaan.


Pinnatuoleja löytyy myös meikäläisen torpasta, tosin ne on hankittu ennen kuin niistä tuli jälleen supertrendikkäitä. Olen aivan rakastunut näihin vanhoihin puutuoleihin! Omani ovat mummon vanhoja ja alkuun maalasimme ne äidin kanssa valkoisiksi, kunnes jossain vaiheessa "allergisoiduin" valkoiselle niin, että halusin kotiini enemmän värejä. Silloin eräs ihana ystäväni maalasi kaksi tuoleista ihanilla karkkiväreillä, kolmannen jätimme vielä odottamaan sopivan värin löytymistä.

Pinkin tuolin värisävy on Tikkurilan J338 Barbie.


 Tikkurilan sävy Y370 Capri.


Tämäkin valkoinen tuoli saa varmaankin piakkoin riemukkaamman värisävyn ylleen.

Jos pinnatuoleja halajaa ja yhtään pysyy sivellin kädessä, kannattaa suunnata kirpputorille. Itse löysin viime syksynä kaksi pinnatuolia äidille joululahjaksi. Hintaa näillä oli peräti vitosen kappaleelta. Ei niiden maalipinta kovin kummoisessa kuosissa ollut, mutta maalattavaksi ne oli tarkoitettukin.


Nämä pinnatuolit olivat kyllä mieluinen lahja!

Varastossa minulla odottelee vielä maalausinspiraatiota kaksi puunväristä pinnatuolia. Visiot on niistäkin jo olemassa, kunhan vaan ehtisi toteuttaa. Nämäkään eivät olleet hinnalla pilattuja, kaksi puista pinnatuolia ja puisen pöydän sai Facebook-kirppikseltä viidellätoista eurolla.


Vaikka en muuten niin trenditietoinen olekaan, olen iloinen, että nämä vanhat pinnatuolit ovat jälleen in. Kunnon puinen kaluste on aina parempi kuin pussillinen uusia lastulevykalusteita.

Löytyykö sinun kotoasi pinnatuoleja?

3 kommenttia:

 1. Meillä ei ole pinnatuoleja, mutta näitä sinun ihania tuoleja katsellessa syntyi kipinä, että olis kyllä kiva saada ostettua. Eli suunnaksi kirppis ja sitten maalia pintaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä alkavat olla kirppiksilläkin hinnoissaan, kun ovat niin suosittuja nyt, mutta välillöä voi onni potkaista ja löytyy edullisesti! Toivotan siis sinulle metsästysonnea :D

   Poista
 2. Itsekin haluaisin näitä pinnatioleja vaikka edes pari mutta loppuu asunnosta tila kesken, niin on odotettava että jos jossain vaiheessa pääsee isompaan asuntoon :) ihanan pastellisävyiset tuolit nuo sinun tuolit! :)

  VastaaPoista