keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Yrjö kylässä

Luonani vieraili maanantaina ei-kutsuttu ja erittäin epätoivottu vieras, mahatauti eli siis tuttavallisemmin yrjö. Kovin salakavalastikin se tuli käymään: sunnuntaina illalla olo oli vielä mitä mainioin, käytiin Emma-koiran kanssa avaamassa hölkkäkausikin, maanantaina aamulla oli vähän hassu olo, mutta ajattelin sen johtuvan vain nälästä ja popsin normaaliin tapaan aamupalaksi kaksi keitettyä kananmunaa. Töissä sitten ne kananmunat päättivätkin tulla yläkautta takaisin ulos, ja vielä sellaisella paineella, että osa tuli nenän kautta. Voin kertoa, ettei ole mukavaa oksentaa keitettyä kananmunaa nenästä.

Lähdinkin sitten äkkiä kotia kohti, kotona saikin sitten oksentaa 15 minuutin välein. Yksinasumisessa on se huono puoli, että kun on kipeä, ei ole ketään, joka jelppaisi edes sen verran, että käyttäisi koirat ulkona ja toisi kaupasta mehua. Tällä kertaa olo oli niin kamala, että oli pakko soittaa isä hätiin päästämään koirat pissalle, kun olin siinä kunnossa, etten kyennyt nousemaan edes päästämään niitä ulko-ovesta aidatulle pihalle. Ja Jeppe parka oli ihan hädissään, luuli varmaankin että teen kuolemaa, kun oksensin niin rajusti.

Jepen onneksi jäin kuitenkin henkiin, illalla olo alkoi vähän helpottaa, joskin yläkertaan nukkumaan uskalsin hipsiä vasta neljän maissa aamuyöstä, kun pelkäsin, etten ehdi sieltä tarpeeksi ajoissa vessaan. Eilen kaikki suusta alas laitettu pysyikin jo sisällä, mutta olo oli edelleen heikko ja maha oli kipeä. Tänään olo olikin jo onneksi normaali, ja pääsin palaamaan töihinkin. Yrjö oli siis sentään edes nopea vieras eikä halunnut jäädä pitkäksi aikaa.


Tänään piti sääennusteen mukaan olla sadepäivä, mutta nyt siellä paistaakin aurinko ja lämpöä on yli kymmenen astetta. Mitä ihanin kevätpäivä siis! Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tiedän niin hyvin, millaista se on, paitsi että meitä oli kaksi täällä. Ihan kamala tuo tämän kevään vatsatauti! Onneksi se on nyt sustakin ohi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, vaikka olisi kyllä saanut jättää mut kokonaan väliin :)

      Poista