perjantai 30. joulukuuta 2016

Onko elämää joulun jälkeen? Ainakin alennusmyynneissä!

Niin tyhjä ja haikea olo, kun joulu alkaa vedellä viimeisiään. Niin olen nauttinut joulunodotuksesta ja joulunajasta. Mutta jotain ihanaa tapahtuu aina joulun jälkeen: kauppojen alennusmyynnit!

Tänä vuonna en ostellut hirveää määrää alekamaa, vaan tein pari täsmäiskua ja ostin pari isompaa, tai siis kalliimpaa, ostosta. Sievoisen summan sain kyllä näihinkin uppoamaan, mutta toivon mukaan ovat pitkäikäisiä.

Pitkään olin halunnut Joutsenen untuvatakkia, mutta ne ovat melko tyyriitä. Kaveri sitten vinkkasi, että siellä on välipäivinä hyviä tarjouksia, joten ajelin Riihimäelle Joutsenen tehtaanmyymälään tarjouksia katselemaan. Tällainen punainen ihanuus tarttui mukaan:


 Tätä takkia olisi ollut myös tummissa väreissä, mutta en jaksa ymmärtää, miksi suomalaiset haluavat aina pukeutua tummaan, kun talvella on muutenkin niin pimeää ja ankeaa. Niinpä ostin punaisen!

Joutsenen untuvatakit valmistetaan täysin elintarviketeollisuuden sivutuotteena tulevista höyhenistä, eli Joutsenen untuvatakki on eettinen valinta. Valitettavan moni takkivalmistaja käyttää höyheniä, jotka on nypitty eläviltä linnuilta. Täysin verrattavissa kauheudessaan turkistarhaukseen, mutta untuvarääkkäykseltä on helpompi ummistaa silmänsä. Jos haluaa pukeutua hyvällä omallatunnolla untuvaan, Joutsen-takki on hyvä valinta. Halpoja nämä takit eivät ole; omastani pulitin 299 euroa, ja se oli sentään alennuksessa! Normaalihinta takille näkyi olevan 527 euroa, joten alennus oli tuntuva kuitenkin. Toivon mukaan tämä takki on kuitenkin useamman vuoden sijoitus. Ja mielelläni maksan ekstraa siitä, että tiedän, ettei yhtäkään hanhea ole nypitty elävältä minun takkini takia. Täysin kotimaisia Joutsenen tuotteet eivät ole, sillä tehtaita on Suomen lisäksi myös Virossa. Nyt vaan sitten odotellaan niitä pakkasia, että saan tämän ihanuuden käyttöön!

Toisen ale"löytöni" tein Zalandolta. Olin jo havitellut pitkään vähän pienempää nahkaista käsilaukkua, ja nyt löysin ihanan söpön pinkin pikku Michael Korsin.Ihan ilmainen ei tämäkään ollut, hintaa jäi satasen pintaan, mutta on toivottavasti pitkäikäinen tämäkin. Olen hylännyt kaikki keinonahkaiset laukut tyystin, haluan nahkaa, joka kestää käyttöä ja kuluu kauniisti.

Mukavan omaisuuden sain siis näihin kahteenkin ostokseen tuhlattua, vähän hirvittää. Mutta mieluummin kerralla kallista ja kestävää, kun joka kuukausi uusi halparytky!

Näin se vetelee vuosi 2016 viimeisiään. Minun vuodenvaihteeni menee taas ihan kotosalla koirien kanssa, sillä Jeppe pelkää rakettien pauketta. Mutta ketkäpä olisivatkaan parempaa uudenvuoden seuraa kuin monsterit!

Tunnelmallista loppuvuotta kaikille!


11 kommenttia:

 1. Kaunis toppatakki ja niin iloisen värinen! Ihan pian niitä pakkasia on tiedossa, vissiin jo sunnuntaina. Laukku on myös hieno!
  Mekin ollaan uusi vuosi kotona samasta syystä. Peppiä pelottaa raketit. Ihan totta, monsterit on huippuseuraa varmasti! :)
  Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
 2. Hyvät, harkitut (?) ostokset olet tehnyt ja pitkäikäiset. Mukavaa perjantai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin Elmo pelkää paukkuja ja itse olen vähän flunssassa, joten eiköhän se kotona mene uusi vuosi. Hyvää uutta vuotta sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Hieno takki ja sopii sinulle tosi hyvin!
  Ja tuo laukku on myös kiva!
  En ole alennusmyynneille vielä kunnolla ehtinyt.
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eiköhän nuo alennusmyynnit jatku pitkälle tammikuuhun, niin sinäkin ehdit :)

   Poista
 5. Ihanan pirteä punainen takki ja söpö käsilaukku! Peukutan samaa eli ostan vain aitonahkaisia kenkiä ja laukkuja ja satsaan välillä juuri siihen mitä haluan ja tarvitsen kalliimmallakin. Ja arki mennään sitten säästäväisesti ja kirppislinjalla 😊. Kaunista uutta vuotta ja Hertta-Russeli huiskuttaa häntää monstereille!

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirteä punainen takki ja söpö käsilaukku! Peukutan samaa eli ostan vain aitonahkaisia kenkiä ja laukkuja ja satsaan välillä juuri siihen mitä haluan ja tarvitsen kalliimmallakin. Ja arki mennään sitten säästäväisesti ja kirppislinjalla 😊. Kaunista uutta vuotta ja Hertta-Russeli huiskuttaa häntää monstereille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, välillä ostetaan kalliimpaa ja muuten sitten kirppistellään :) Terkkuja Hertalle ja hyvää uutta vuotta!

   Poista