maanantai 9. lokakuuta 2017

Nyt se on varmaa: Meille tulee minimonstereita!!

Tänään kävimme aamulla Emma-koiran kanssa penturöntgenissä, ja löytyihän sieltä massusta minimonstereita <3 Emmasta tulee varmasti aivan huippumamma, sillä se on päättänyt toimittaa juuri sen määrän minimonstereita kun oli tilattukin, eli viisi kappaletta! Viisi on juuri ihana pentuekoko, sillä pentuja on tarpeeksi, jotteivat ne pääse kasvamaan liian suuriksi synnytystä ajatellen, mutta niitä ei ole liikaa, vaan ne mahtuvat hyvin tuonne pienen Emman mahaan :)

Ihan yllätyksenä nuo minimonsterit tuolla mahassa eivät tulleet, sillä on tämä mammakoira melko tuhdissa kunnossa jo:Toisinaan Emma on ihan reppana tuon ison mahansa kanssa ja toisinaan se on ihan oma itsensä - kuten viikonloppuna yrittäessään taas karata aidanraosta, mutta valitettavasti se ei ison mahan takia enää onnistunut :D Onneksi Emma älysi luovuttaa ennen kuin jäi jumiin.

Sikiöt eivät näkyneet vielä röntgenissä niin selvästi kuin olin luullut, heikosti mutta selvästi erottui kuitenkin 5 kalloa ja rankaa. Tiineysvuorokausia on tänään kuitenkin jo 48, eli sikiöiden olisi pitänyt erottua selvästi jo. Mutta koska koiran siittiöt elävät 4-7 vuorokautta, on mahdollista, että hedelmöittyminen on tapahtunut vähän laskettua myöhemmin. Pääasia kuitenkin, että ihanat minimonsterit löytyivät massusta! Vähän reilun kahden viikon päästä Emmalla on jo laskettu aika, mutta saa nähdä, syntyvätkö silloin. 


Nyt kun minimonsterien maailmaantulo on varmistunut, pistin tilaukseen pentulaatikon pohjalle VetBed -karva-alustoja ja koiranpentujen pissa-alustoja. En aio edes yrittää mitään sanomalehtien kanssa pelleilyä, kun ne eivät nykyään enää edes ime mitään! Toki noista pissa-alustoista tulee sitten enemmän jätettä ja vielä muovi- sellaista, mutta täytyy yrittää kompensoida muuten sitten. Ehkäpä kierrätysmateriaaleista valmistettu pentulaatikko kompensoi? (Tästä tulossa postaus heti kun saan vielä puuttuvan pohjan kiinnitettyä!)

Nuo VetBed -karva-alustat ovat passeleita pentulaatikon pohjalle synnytyksen jälkeen, kun päällä oleva karva takaa hyvän pidon pienen pienille tassuille, ja pissa valuu alas eikä alusta jää märänoloiseksi. Pohjalla oleva kumi pitää alustan hyvin paikallaan. Ovat myös konepestäviä, niin pistin tilaukseen kolme, niin saa aina puhtaan laatikon pohjalle kun kaksi muuta ovat pesussa. Taitaa parin viikon päästä laulaa meillä pesukone ahkerasti :D

Olen ihan onnesta ja jännityksestä sykkyrällä, ihan uskomatonta, että pari vuotta haaveissa ja suunnitelmissa olleet minimonsterit ovat kohta täällä! Tosin tiedän yhden tyypin, joka ei ole asiasta yhtään onnellinen: Jeppe! Miettikää nyt, Jeppe parka, joka ei kestäisi Emmaa ollenkaan, joutuu kohta vielä kestämään viittä pikkuemmaa!

Yritän kuitenkin kompensoida tätä Jepelle viettämällä laatuaikaa vain sen kanssa kaksin. Jeppeä ei ole kyllä haitannut ollenkaan, että Emma ei ole enää päässyt mahansa kanssa tallille mukaan, kun en halua ottaa riskiä, että jotain sattuu, kun toisella on mahansa takia vähän hitaammat refleksit nyt. Jeppe on innoissaan saadessaan olla ainokainen tallimonsteri! Jeppeä lohduttanee myös tieto siitä, että kun Emmalla on muita kiusattavia, se jättää Jepen rauhaan. Pikkusiskot kun osaavat olla niin rasittavia, ainakin Jepen mielestä!


Toisaalta en millään malttaisi odottaa minimonsterien maailmaantuloa, mutta toisaalta tuntuu, etten ole vielä valmis, älkää vielä syntykö! Olen luonteeltani synnynnäinen stressaaja, joten ehdin vielä menettää yöuneni moneen kertaan. Onneksi ihanat minimonsterit ovat varmasti sen arvoisia :)

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!14 kommenttia:

 1. Tää on niin ihanaa kuulla kuinka kaksi teillä odotetaan ja valmistaudutaan pentuihin❤Noi pissa-alustat on todella käteviä, Danalla ollut ja hintansa väärti jokainen. Vähänkö Emma on suloinen vauvamasunsa kanssa❤Ihan myötäelän sun fiiliksiä sillä oon myös vuosia haaveillut pennuttamisesta ja kiva Kuulla kuinka kaikki teillä sujuu, alusta loppuun😊Kiva kun Jeppekin saa ekstrahuomiota, iso ja ihmeellinen muutos Jepellekin. Tsemppiä loppuodotukseen❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 On tämä iso muutos meille kaikille, nyt vaan toivotaan että synnytys sujuu hyvin :)

   Poista
 2. Ihania uutisia! :) Paljonko olet ajatellut pyytää hintaa pennuista? Itsellä kanssa russeli, ja on kyllä kertakaikkisen ihana rotu 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihaniahan nämä ovat :) Olen katsellut, että 1200 euron paikkeilla pyörii russeleiden hinta, rekisteröityjen siis. Omani myyn ihan pikkuisen halvemmalla, kun en ole nimekäs kasvattaja, vaikka nämä toki onkin ihan kaikkien "taiteen sääntöjen" mukaan tehdyt pennut :)

   Poista
 3. On kyllä hienoja uutisia <3 On se jännittävää! Minäkin jännittäisin, jos Peppi saisi pentuja :) Rapsutuksia Emmalle ja Jepelle myös! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se olisikin ihanaa kun Peppikin saisi pentuja <3 Monsterit kiittää rapsutuksista!

   Poista
 4. Varmasti olet onnesta ja jännityksestä sykkyrällä.
  Ihana uutinen!❤️
  Hyvää loppuodotusta!❤️

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihana uutinen♥ Voi miten onkin jännää aikaa! Oikein leppoisaa odotus aikaa sinne ja kovasti rapsutuksia odottajalle:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 6. Onnea odotukseen, se on jännittävää aikaa ennenkaikkea sinulle :)

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtavaa, onnea! Voi kuinka toisella on niin kaunis masu jo <3

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista