tiistai 13. maaliskuuta 2018

Lisää säilytystilaa keittiöön

En varmaankaan ole ainoa vanhassa talossa asuva, joka painii ärsyttävän ongelman kanssa: Liian vähän säilytystilaa!

No, kun taloon ei yhtäkkiä saa lisäneliöitä eikä keittiöön sitä kaivattua laskutilaa, ainoa mahdollisuus on mennä ylöspäin. Pikkujutuilla saa aikaan sitä kaivattua lisätilaa. Muistatte varmaan ne ysärin metalliset kattoon ripustettavat hedelmäkorit? Päätin tekaista sellaisesta oman version.
Hedelmäkori syntyi siis kirppikseltä ostetuista amppelista ja emalikulhosta.
(Samantapainen ratkaisu löytyy muuten myös kylpyhuoneesta.)

Tämä hedelmäkori vapautti taas pikkuisen lisää laskutilaa keittiön tasolle, sillä hedelmäkori oli ennen siinä. Jo aikaisemminkin olen nostanut ylös mm. ruokailuvälineet ja maustetelineen:


Kirpputorilta löytyi vielä toinenkin pieni säilytysratkaisu, nimittäin pieni, kattoon ripustettava hylly:Tämä hylly hakee vielä vähän paikkaansa eikä ihan istu tuohon nurkkaan täydellisesti, mutta siinä se nyt toistaiseksi killuu ja sai kyytiinsä leipäkorin, jossa kuivatan hevoselle ylimääräiset leipäkannikat, sekä sipuliastian (joka sekin on kirpparilta ostettu emalikulho). 

Onko muilla säilytystila kortilla? Millaisia luovia ratkaisuja olette keksineet?

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä maailman suloisin ja ihanan värikäs koti. Arvostan sitä, että koti on oman näköinen eikä mikään muotilehden versio. Voisin perustaa sun kanssa "väriä elämään"-kerhon!! ;)
  Tila on myös kortilla, mutta koska mulla koti ei ole 'oma', en voi sinne kaikkia ratkaisuja toteuttaa :)

  VastaaPoista
 2. Kätevä emäntä ;) Tilanpuute on ikuisuusongelma...

  VastaaPoista
 3. Mä olen laittanut keittiön kattoon puuhellan yläpuolelle koukkujen varaan tangon jossa koukuissa roikkuu kattiloita ja paistinpannuja (täytyy vaan katsoa, ettei kerralla laita liikaa isoja kattiloita, ettei tule liikaa painoa), lisäksi katossa roikkuu sellainen kolmiosainen metallikori, jossa on sipulit ja pikkutavaraa, hellan takaseinässä on myös koukujen varassa pieni verhotanko, jossa koukuissa roikkuu esim. pikku kasareita... Muualla keittiössä on myös naulakoita, joihin voi ripustaa tavaraa...olen tyytyväinen noihin, koska meidän keittiö on niin pieni ja vähän säilytystilaa...

  VastaaPoista