tiistai 5. kesäkuuta 2018

Polkupyörän peräkärry monstereille

Kesällä on mukava liikkua pyörällä sellaisia matkoja, mitä ei jaksa kävellä. Mutta tietysti haluan ottaa monsterit mukaan! No pyöräilyn ja monsterit voi kätevästi yhdistää polkupyörän peräkärryllä! Ainakin Zooplus ja Peten koiratarvike myyvät tähän tarkoitukseen tehtyjä kärryjä.


Mitään halpoja nämä kärryt eivät valitettavasti ole, mutta koirien kuskaamiseen tarkoitetut ovat kuitenkin edullisempia, kuin lasten kuskaamiseen.

Itse päädyin tilaamaan kärryn Zooplussasta. Päädyin tähän malliin, koska siitä löytyi seisontajarru: 

(Tämä ei ole yhteistyöpostaus, kärry on ostettu ihan omilla rahoilla.)

Tässä kärryssä lastin maksimipaino on 30 kg, mikä riittää kahdelle monsterille mainiosti! Markkinoilla näytti olevan myös isompia, 40 kg kantavia kärryjä, mutta koska monsterit ovat pieniä, painoi tässä mallissa oleva seisontajarru minulle paljon. Näin kärryn voi joskus tarvittaessa irroittaa pyörästä ja jättää parkkiin (sellaiseen paikkaan, missä monsterit ovat koko ajan valvottaessa, ettei joku varasta niitä).

Kärry oli helppo koota ja helppo myös kiinnittää polkupyörään. Sen saa myös nopeasti pyörästä irti, jos haluaa polkea ilman kärryä.

Ensin aloitettiin tutustuminen monstereiden kanssa varovasti, eli laitoin kärryn vain jarrulla paikalleen ja kärryyn nameja, jotka monsterit kävivät sieltä sitten napsimassa. Tätä toistettiin useampana päivänä.



Näin monsterit tottuivat kärryyn ja ennen kaikkea yhdistivät sen johonkin kivaan! Jahka monsterit oleilivat kärryssä mielellään, oli aika lähteä testiajelulle.



Kärryssä on muovisuojan alla hyönteisverkko, jolloin muovisuojan voi rullata ylös ja kärryssä kiertää ilma paremmin.

HUOM! Monsterit ovat näissä esimerkkikuvissa irti, mutta koirat on ehdottomasti kiinnitettävä kärryyn hihnalla, jotteivat ne vaan pääse livistämään mistään pienestä raosta vauhdissa, kärry kun ei ole ihan "tiivis".

Kärryllä oli yllättävän kevyt ajaa! Monsteritkin matkustivat hyvin. Vielä on pidempi reissu tällä tekemättä, mutta muutamien testiajeluiden perusteella vaikuttaa oikein hyvältä vaihtoehdolta autokyydille! Monstereiltakin isot suositukset!

 Näin iloisia monstereita on kärryn kyydissä!

Rukka varsinkin rakastaa peräkärryä ja hyppää sinne aina, kun on pienikin toive päästä ajelulle! Tarkoitus olisikin jatkossa lisätä kärryn käyttökilometrejä huomattavasti.

Aurinkoisia pyöräilykelejä kaikille Sinkkiksen lukijoille!

6 kommenttia:

  1. Ihana, että koiratkin pääsevät reissuille mukaan <3

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvä apu, kätevä. Pääsee näin kesällä mukavasti ja suht nopsaan eri paikkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tässähän voisi kuljettaa myös paljon muutakin kuin koiria :)

      Poista
  3. Voi apua miten ihania nuo monsterit onkaan♥ Onpa kiva että tuollainen kulkupeli on, nyt pääsette yhdessä nauttimaan pyöräretkistä ja tuon kanssa on kätevä liikkua paikasta toiseen. Mukavaa viikkoa♥

    VastaaPoista