maanantai 11. heinäkuuta 2016

Arkusta sohvapöydäksi

Minulla ei ole ollut sohvapöytää yli vuoteen, kun totesin, että remontin jälkeen sellainen ei ole oikein olohuoneeseen sopinut. Nyt kuitenkin kun on pidetty kavereiden kanssa kisastudiota ja piti saada herkut tarjolle, totesin, että jonkinlainen sohvapöytä olisi kätevä. Sitten välähti: makuuhuoneessa oleva arkkuhan saattaisi olla sopivan kokoinen tuohon tarkoitukseen! Ei liian pieni, muttei missään nimessä liian isokaan.


Niinpä sitten kannoin tämän arkun olohuoneeseen ja kas kummaa, sehän istui siihen vallan mainiosti! Mutta olihan se todella tylsän värinen, kun sohvakin on valkoinen ja samoin verhot. Mikä avuksi? No tietenkin maali! Sain kerrankin sellaisen inspiraation, että ryhdyin heti tuumasta toimeen. Onneksi kotoa löytyi tähän sopivia jämämaaleja.


Lauantaina oli hyvä ilma, joten päätin hioa ja maalata arkun ulkosalla. 


Ensin maalasin "sisäosat" samalla vaaleanpunaisella, jolla mm. keittiökaappini on maalattu. Seuraavaksi rajasin reunat maalarinteipillä ja ryhdyin maalaamaan reunaosia turkoosiksi. Vaan kuinkas sitten kävikään...Enpä osannut ottaa huomioon, että kun pinta on epätasainen, olisi maalarinteippi pitänyt painaa todella tiukasti kiinni. Koska en tätä älynnyt, turkoosin maalin rajat vähän "venyivätkin"... Annoin kuivua rauhassa ja seuraavana päivänä sitten paikkausmaalailua.


Tällä kertaa rajasinkin näin, ja tämä toimi ihan hyvin.


Tästä tulikin oikein passeli sohvapöytä! Kyllä kelpasi taas pitää kisastudiota, varsinkin kun Portugali vei mestaruuden :)


Eilen maistoin muuten ekaa kertaa taas oman maan perunoita. Olin jo ehtinyt unohtaa, miten ne sulavat suussa!


Kaupan perunat eivät vaan ole näin hyviä. Kai se on se, kun saa ne suoraan tuoreena maasta nostettuina kun on oman maan pottuja. Nam!

Tällaista viikonloppuohjelmaa oli siis tällä kertaa :) Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

 


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva arkusta tulikin, raikas tuo turkoosi ja istuu olkkariin kuin nakutettu :) Meillä myös hankinnan alla olkkarin pöytä ja arkusta haaveilen minäkin. Uudet peunat on ihan suussasulaia, mulle kyllä kelpaa kaupankin kun en oman maan pottua saa mutta tiedän eron...se on merkittävä. Kivaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista