perjantai 22. heinäkuuta 2016

Rome, sweet Rome! Vol 2.

Roomasta riittää kerrottavaa! Perjantaina suuntasimme Vatikaaniin. Ensin menimme museoihin ja Sikstuksen kappeliin. Tänne oli ehdottomasti oltava lippu etukäteen ostettuna, sillä jo kello kymmenen aikaan lipunmyyntijono oli ainakin puoli kilometriä pitkä, kuuden jonottajan seistessä rinnakkain. Viimeiset jonossa tuskin pääsivät edes päivän aikana sisään. Etukäteislipun kanssa sen sijaan sai vaan kävellä turvatarkastuksen kautta sisään.

Vatikaanissa oli kerrassaan upeaa taidetta. Taideharrastaja voi varmasti viettää siellä päiväkausia.
Sikstuksen kappeli oli muuten paljon pienempi kuin mitä luulin. Sieltä ei ole kuvia, koska siellä ei saanut kuvata. Se on edelleen pyhä paikka. Maalaukset olivat kyllä hienot, mutta olin odottanut paljon vaikuttavampaa kokonaisuutta.

Museoista suuntasimme Pietarinaukiolle ja Pietarinkirkkoon. Pietarinkirkon kupoliin emme jaksaneet jonottaa.

Pietarinkirkkoon ei muuten ole asiaa olkapäät ja polvet paljaina. Minulta löytyi t-paita, mutta polvien peittämiseen en ollut osannut varautua, joten jouduin ostamaan hameen, joka peitti polvetkin.Lauantaipäivä sujuikin sitten Bruce-tunnelmissa.

Sunnuntaina kävelimme Trastevereen, jossa oli huomattavasti vähemmän turisteja kuin Rooman keskustassa. Oli siellä toki vähän vähemmän nähtävääkin :)

Trasteveressa tuuli sen verran, että hattu päätti lähteä lentoon. Onneksi liikennettä oli sen verran vähemmän kuin keskustassa, että hattu selvisi jäämättä auton alle.Trastevere oli sen verran korkealla, että sieltä oli hienot näkymät Rooman yli, myös Pietarinkirkko näkyi.

 Tämän Area Sacran ohitimme useasti kävellessämme nähtävyydestä toiseen. Täällä oli Rooman ainoat kulkukissat, ja niitä oli paljon. Kissat näyttivät kohtuullisen hyväkuntoisilta, kaipa ikuisessa kaupungissa on myös loputtomat varastot rottia ja hiiriä...
Sunnuntai olikin sitten viimeinen kunnon Roomapäivä. Maanantaina suuntasimme heti aamusta hyvissä ajoin lentokentälle ja lähtöselvitykseen. Seistyämme jonossa jonkin aikaa aloimme ihmetellä, miksei se liikkunut lainkaan. No, syykin selvisi: koko lentokentän check-in -systeemi oli kaatunut. Kaikki matkustajat oli lähtöselvitettävä käsin. Rooman lentokenttä on ISO, joten niitä matkustajia riitti. Lähtöselvitysjono liikkui tuskallisen hitaasti.

Lähtöselvityksestä saimme käsinkirjoitetut boarding passit, myös laukku lähti matkaan tällaisen todella luotettavan näköisen lapun kanssa. No, ihme ja kumma kyllä laukku löysi perille!Lentomme oli loppujen lopuksi 3,5 tuntia myöhässä. Meillä oli Suomen lentokentän päässä auto parkissa Flyparkissa, ja kun tämä loppumatka oli ollut sen verran epäonninen, pelkäsin, että myös se parkkipaikalla odottanut italialainen auto olisi tehnyt lakon. Mutta vielä mitä, Alfa hyrähti kiltisti käyntiin ja vei meidät kotiin. Flyparkissa oltiin myös niin mukavia, ettei myöhästyneen lennon takia venähtäneestä pysäköinnistä veloitettu lisähintaa.

Rooman reissu oli kyllä fyysisesti rankka, käveltyä tuli päivittäin kilometrikaupalla ja kuumuuskin vei veronsa. Toisaalta nautin kyllä lämmöstä suuresti, tämä Suomen kesä kun on tätä että D-vitamiitkin saa ottaa purkista. Loppuviikolle lupailtiin jotain helleaaltoa, mutta ei täällä ainakaan ole näkynyt.

Kotona minua odotti onnesta soikeana olevat monsterit :) Ne olivat olleet kyllä hyvässä hoidossa, mutta mammaa oli silti ollut ikävä. Kaikesta päätellen monstereilla oli kyllä ollut rankkaa hoidossa, sillä ne olivat aivan poikki kun tulin kotiin :D

Vaikka reissaaminen onkin ihanaa, on se kaikista parasta kun pääsee kotiin monstereiden luo. 

Vielä yksi matkapostaus olisi luvassa, nyt kuitenkin toivotan hyvää viikonloppua kaikille!6 kommenttia:

 1. Moi!
  Mistä ostit liput etukäteen kaikkiin paikkoihin, jo Suomesta vai Roomasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Colosseumin liput ostettiin tosiaan paikan päältä, mutta Palatinen puolelta. Siellä on aina lyhyempi jono ja iltasella siellä ei ollut jonoa lainkaan. Vatikaanin liput ostettiin Roomasta turisti-infopisteestä edellisenä päivänä. Noita turisti-infopisteitä on ympäri Roomaa, me ostimme omamme trevin suihkulähteen läheltä. Vatikaaniin voi kuitenkin ostaa lippuja myös Vatikaanin omilta sivuilta ja se on varmasti hyvä vaihtoehto sekin. Sinne on ennakkolippu kyllä ehdoton!kannattaa googlata myös Roma Pass, jos se olisi teille sopiva vaihtoehto. Sillä pääsee ainakin Colosseumiin jonon ohi ja sen käyttöön kuuluu julkinen liikenne.

   Poista
 2. Upeaa taidetta kyllä ja maisemat muutenkin ☺

  VastaaPoista
 3. Hienoja Rooma kuvia!
  Teillä on ollut kiva matka!
  En ole koskaan käynyt Roomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä, jos joskus tulee tilaisuus :) Minäkin olen matkustellut paljon muualla Italiassa, mutta Roomassa ei ole tullut aikaisemmin käytyä.

   Poista