maanantai 25. heinäkuuta 2016

Leipää ja ostoshuveja

Kärsitkö kroonisesti paksusta lompakosta? Ei hätää, Roomassa saa siihen helposti apua. Espanjalaisten rappusten juurella aukion ympärillä löytyy edustettuina suurin osa muotitaloista, Gucci, Valentino, Prada, Fendi, Moschino, Chanel... Helpotus löytynee nopeasti.

Jos kuitenkin kärsit vähän ohuemmasta lompakosta, kuten minä, löytyy Roomasta sinullekin ostettavaa. Italialaiset osaavat varsinkin nahankäsittelyn, joten kenkiä ja laukkuja löytyy jos jonkinmoista ja kohtuuhintaan. Itse päädyin ostamaan kauniin pinkin nahkaclutchin:


Mitä kenkiin tulee, tällä kertaa ostin amerikkalaismallit. Tarvitsin lauantain keikalle hyvät kengät, ja tiesin jo etukäteen, että Conversejen lesti sopii hyvin jalalleni. Niinpä kenkäkaupasta tarttui mukaan nämä iloisen keltaiset, alle puoleen hintaan myydyt Conssit:
Ne eivät kyllä kauaa pysyneet keltaisena, onneksi älysin kuvata ennen Circo Massimon pölypilviä.


 Tällainen huivi tuli vielä ostettua Vatikaania varten. Näitä myytiin jokaisessa turistikojussa.

Pitihän sitä nyt sitten vähän tukea sitä brändikkäämpääkin muotiteollisuutta. Hotellin läheisessä optikkoliikkeessä oli ale, joten raaskin juuri ja juuri tuhlata vähän Bulgariin.Näille laseille jäi kyllä ihan mukavasti hintaa viidenkymmenen prosentin alennuksestakin huolimatta. Mutta aurinkolasit ovat juttu, joihin panostan mielelläni. Ne kun eivät ole vaan muotiseikka, vaan kunnolliset lasit oikeasti suojaavat silmiä UV-säteilyltä. Ja edelliset aurinkolasini, nekin italialaisdesignia (Gucci) ovat vieläkin hyvässä kunnossa viiden vuoden käytön jälkeen, joten vuotta kohti ei paha investointi, vai mitä?

Mitä tulee muuten hintatasoon, olin luullut Roomassa olevan kalliimpaa, kun joka paikassa hoettiin Rooman olevan kallis paikka. Ravintolaruoka oli Suomea huokeampaa, markettiruoka vähän riippuen. Alkoholi oli huomattavasti halvempaa.

Roomassa oli tarjolla sekä huippuhyvää että aivan kamalaa ruokaa. Ensimmäisenä päivänä eksyimme pariin turistiravintolaan, joiden ruoka oli aivan kuraa. Tästä viisastuneina etsimme Googlen avulla muutaman paremman ravintolan.

Melko lähellä hotelliamme oli pastaravintola La Carbonara, josta sai aivan erinomaista pastaa (ja viiniä...). Maininnan arvoisia ovat myös muutama komea tarjoilija! La Carbonaraan kannattaa tehdä pöytävaraus, jollei halua odottaa pöytää. Menu oli ainoastaan italiaksi ja henkilökunnan englannin kielen taito oli hivenen puutteellista, kuten monessa paikassa Italiassa.

Pasta Zi Tere.

Löysimme myös hyvän pizzerian, jossa kävimme peräti kaksi kertaa. Alle Carrettessa pizza oli herkullista ja ihan oikeaa italialaista pizzaa. Menu löytyi myös englanniksi, joskaan henkilökunta ei kovin erinomaista englantia puhunut.


Italialaiset eivät muuten juurikan tykkää puhua englantia edes Roomassa, joka on kuitenkin suuri ja kansainvälinen kaupunki. Roomaan matkustaessaan on hyvä osata edes muutama sana italiaa, jos haluaa syödä muuallakin kuin turistimestoissa.

Tämä oli viimeinen Rooma-postaus tällä erää. Nyt palaillaan pikku hiljaa arkeen ja arkisiin puuhiin :)


8 kommenttia:

 1. Kivat converssit!
  Matkoilla tuo ulkona syöminen on juuri ihanaa!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Täällä yritän kuumeisesti sulatella lomakiloja :)

   Poista
 2. Wau mitä ostoksia ja ihanat noi ilopillerikengät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo kengät todellakin tuovat piristystä päivään :)

   Poista
 3. Ihanat ostokset! Italialainen ruoka on kyllä hyvää. Aika jännä, että eivät tykkää puhua englantia. No ainahan sitä voi opetella vähän italiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä sitä sitten yllättävän vähällä italialla pärjäsi, en minäkään osaa kuin muutaman sanan :)

   Poista
 4. Kivoja ostoksia,pinkki on aina niin nam ♥ Ja keltaiset conssit on tosi pirtsakat! Tosi kivat arskat löysin ja tosiaan niihin uskaltaa panostaa kun kestävät vuosia kuten itsekin sanoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja tietää, että suojausluokitus on just sitä mitä pitääkin :)

   Poista