torstai 21. heinäkuuta 2016

Rome, sweet Rome! Vol. 1

Kuten edellisessä Bruce-postauksessa jo kerroinkin, viime viikolla kävimme ystäväni kanssa Roomassa. Ikuisessa kaupungissa oli ihanan lämmin ja niin paljon nähtävää ja koettavaa!Lento Roomaan on mukavan lyhyt, 3,5 h Helsinki-Vantaalta. Matkaan lähdimme keskiviikkoaamuna, jolloin olimme mukavasti aamupäivästä Roomassa. Fiumicinon lentokentältä pääsi kätevästi junalla keskustaan, ja hotellimme sijaitsi vain kahdeksansadan metrin päässä rautatieasemasta.

Olimme valinneet pikkubudjetin hotellin, Hotel Italian Via Venezialla. Se oli mukavan lähellä keskustaa, ja hintaan sisältyi aamupala. Mikään luksushotelli tämä ei ollut, mutta siisti ja toimiva ja hinta-laatu-suhde oli erinomainen.

Ensimmäisenä päivänä päätimme tsekata Colosseumin, Palatinen ja Forum Romanumin. Kaikki tämä onnistui jonottamatta, kun menimme paikalle vasta iltasella, ja ostimme lipun Palatinen portilta. Samalla lipulla pääsi kaikkiin kolmeen paikkaan.

Näkymiä Palatinesta ja Forum Romanumilta:


Colosseum Forum Romanumilta päin kuvattuna.
Colosseumille on usein näin turistisesonkina megalomaaniset jonot. Menimme sinne tuntia ennen sulkemisaikaa, jolloin valmiina olevalla lipulla (sillä Palatinesta ostetulla) sai kävellä suoraan turvatarkastuksen kautta sisään, jonottamatta lainkaan.

Keskiviikkona oli muuten lämmintä kepeät 35 astetta, joten hiki tuli. Jalatkin joutuivat koetukselle. Nähtävyydet Roomassa ovat mukavan kävelymatkan päässä toisistaan, joten emme kokeneet tarpeelliseksi käyttää julkista liikennettä, taksista puhumattakaan.
Torstaina talsimme ensin Piazza Navonalle. Siellä, kuten lähes joka kulmalla Roomassa, oli hieno kirkko.


Kirkkoihin Roomassa ei muuten ole soveliasta mennä ilman, että olkapäät on peitetty. Siksi itselläni oli mukana t-paita olkaimettoman topin päälle heitettäväksi.
Piazza Navonalta jatkettiin Pantheoniin.

Pantheonista suunnattiin Treviin, mutta matkalla pysähdyimme ihailemaan Monumento a Vittorio Emanuele II:a.


Minua muuten varoiteltiin kovasti taskuvarkaistta Roomassa, mutta ihan turvalliselta tuolla kaduilla tuntui kävellä, kun nyt piti joten kuten järjen päässä, eikä lompakkoa takataskussa. Ainoa paikka, missä laukusta tuli pidettyä vähän tiukemmin kiinni, oli Trevin aukio.Trevin suihkulähde oli upea.


Treviltä olikin sitten enää hyvin lyhyt matka espanjalaisille portaille. Harmiksemme ne olivat kuitenkin juuri remontissa.


Tässäpä toinen erä Rooman kuulumisia. Jatkoa seuraa vielä!

Jos joku muuten ihmettelee blogin päivittymistä viime viikolla kodintekstiilipostauksella, johtuu se ihan siitä, että en halunnut huudella blogin puolella lähteväni reissuun, sillä taloni oli siinä muutaman päivän tyhjillään, ennen kuin pikkusisko tuli talonvahdiksi. Koskaan ei voi tietää, jos joku erehtyy lukemaan blogia pahat mielessä ja selvittää, missä asut ja poissaollessasi ryöstää talosi irtaimiston. Murtovarkaat kuitenkin nykyään seuraavat sosiaalista mediaa ja selvittävät sieltä potentiaalisia tyhjillään olevia kohteita. Niinpä tein tuon kodintekstiilipostauksen valmiiksi ja julkaisin reissusta. Kätevää!

Rooman reissusta siis lisää toivottavasti huomenissa, jos vain suinkin ehdin postauksen tehdä, kuvia ja juttuja on niin paljon, ettei niitä saa yhteen postaukseen millään. Huomisiin!

6 kommenttia:

 1. Huikeita kuvia! Oli varmasti ihana reissu! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on Rooman matka varattu syksylle. Mukavaa tutustua blogisi kautta ennakkoon tunnelmaan ja nähtävyyksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä on iloa! :) Syksy onkin varmasti oivaa aikaa vierailla Roomassa, kun lämpötila on vähän lempeämpi ja turistisesonki on hellittänyt:)

   Poista
 3. Hienoja kuvia!
  Paljon hienoja nähtävyyksiä.
  Milanossa olen joskus käynyt ja siellä oli sama juttu, että kirkkoon ei päässyt, jos ei olkapäät ollut peitossa.
  Muistan, kun kirkon ulkopuolella oli kaupustelijoita, jotka myivät hartiahuiveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ei vahdittu pukeutumista muuten kuin Pietarinkirkolla, mutta eipä se korrektia olisi mennä olkapäät paljaina siltikään :)

   Poista