perjantai 5. elokuuta 2016

DIY: Decoupagella vähän pirteämpi koristehevonen

Decoupage-tekniikka on mitä mainioin, kun haluaa vähän piristää tylsän värisiä koriste-esineitä! Ostin tämän valkoisen hevosen Hemtexin alesta jokin aika sitten:


Tylsähän se näin valkoisena oli! Niinpä leikkelin vähän servetistä kukkia ja kiinnitin ne heppaan decoupage-tekniikkaa käyttäen. Jos tekniikka ei ole jollekulle tuttu, kerrataanpa vähän:

1. Decoupageen voi käyttää joko askartelukaupoista saatavaa decoupage-lakkaa, tai liima-vesiseosta, jossa on liimaa (esim. Erikeeper tai ihan vesiliukoinen askarteluliima) 50-50-suhteessa. Itse käytän yleensä liima-vesiseosta ihan vaan piheyttäni :)

2. Decoupagen tarkoituksena on kiinnittää servetistä leikattu kuva tai kokonainen servetti jollekin pinnalle. Servetistä käytetään vain se kaikkein päällimmäinen kerros.

3. Decoupage on hyvin helppoa: valmista liima-vesiseos tai hommaa lakka, leikkaa haluamasi kuva servetistä, irrota servetin kerrokset toisistaan, levitä liima-vesiseosta/lakkaa siveltimellä pinnalle, johon haluat kiinnittää kuvan, aseta kuva pinnalle, lisää uusi kerros liima-vesiseosta varovasti servetin päälle ja anna kuivua. Valmista!Toinen puoli:


Mielestäni tästä tuli iha-ha-na! Vielä en ole paikkaa tälle päättänyt, mutta johonkin näkyville se kyllä päätyy.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Ihana! Kyllä tuli upea muutos!
  Ja kuinka helppoa!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Nostalginen fiilis, tein tuolla tekniikalla kukkaruukkuja lapsena :D Todella nätti lopputulos! Servetin hempeä kuvio tasapainottaa kivasti hevosen yksinkertaisempaa muotoa.

  VastaaPoista
 3. I-hah-haa, kuinka iiiihaanaa ♥ Oikeasti, niin kaunis tuli kun kukkia lisäsit!

  VastaaPoista