keskiviikko 17. elokuuta 2016

Vanhan kukkapöydän tuunaus

Tämä on myös yksi vanhempia tuunauksiani. Tämän kukkapöydän on tehnyt äitini isoisä, joten sillä on jo kunnioitettavasti ikää. Valitettavasti ruskea väri ei oikein sopinut sisustukseeni.


Kevyt hionta ja maalia päälle, ja kukkapöytä oli kuin uusi!
Sävyt ovat jo sisustuksessani tutuksi tulleet Tikkurilan Capri Y370 (vihertävä sävy) ja Malvikki Y339 (vaaleanpunainen).

Kovasti tuntuvat ihmiset olevan innoissaan huonekalujen kalkkimaaleilla maalauksesta. Itse en ole vielä kokeillut, kun se kuulostaa mielestäni liian hyvältä ollakseen totta :D Mutta niin kovin kun sitä on hehkutettu, niin tilasin kokeeksi pari pikkupurkkia. Tuleepahan sitten kokeiltua :)

Oletko sinä kokeillut kalkkimaaleja?

14 kommenttia:

 1. Hieno!❤️ Ja siinä on tosiaan tunnearvoa, kun on äitisi isoisän tekemä.😊
  Olen myös paljon nähnyt kalkkimaalilla tehtyjä juttuja, mutten ole kokeillut.
  Pitäis varmaan ostaa myös ja kokeilla.
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Onpa herkullinen väriyhdistelmä. Minäkään en ole toistaiseksi vielä oikeaa kalkkimaalia testannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mun kalkkimaalit eivät tainneet ehtiä tulla viikonlopuksi, mutta ensi viikolla sitten kokeilen :)

   Poista
 3. Tosi nätti pöytä, ja hyvät värit jälleen kerran! Ja on tunnearvoa! En ole kokeillut kalkkimaalia. Kiva kuulla sitten sun kokemuksia! :)

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttää ja sopii hyvin rappusiin :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä maaleilla vaan saa kivaa uudistusta ja helposti! Kalkkimaalin suhteen olin hyvin myöhäisherännäinen, sitä hehkutettiin kovasti ja aattelin, etten minä moiseen sorru. Kuitenkin tuli tv-kaapin maalaus ajankohtaiseksi ja päätin kokeilla kyseistä maalia ja kyllä vaan, ei sitä turhaan hehkuteta. Itse tykkään sutia kyseistä maalia. Suht edullista, riittoisaa, hajutonta ja vieläpä nopeasti kuivuvaa. Ja kivoja värejäkin on kartassa ainakin tuossa vintage-maalissa, just sellasia "vanhoja" hyviä sävyjä.. Mitäköhän kivaa loihditkaan jälleen=D

  VastaaPoista
 6. Tykkään katsella tekemiäsi pikku muutoksia kirppariaarteille:) vaikkakin tässä omaa silmää miellytti enemmän vanha ulkoasu; tumma puu, vihreä ja punainen on kiva yhdistelmä. Mutta makuasioitahan nämä. Kiva blogi, tietyllä tapaa kotikutoinen, mutta tosi inspiroiva. Ihailen sitä, että asut omakotitalossa yksin, et ole jäänyt siihen perinteiseen kerrostaloyksiöön odottelemaan miehen ilmaantumista kuvioihin ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Totta, että tuo kukkapöydän vanhakin ulkoasu oli karuudessaan ihan nätti, mutta minun värimaailmaani tuo ruskea ei oikein istunut. Mutta nää on niin makuasioita :) Blogi tulee pysymään kotikutoisena jatkossakin, sillä tämä on minulle vain harrastus. Ja mitä tuohon miehen odottelemiseen tulee, niin siellä kerrostaloyksiössä saisin aika pitkään odotella :D Kiva että olet tullut tänne lueskelemaan, toivottavasti lueskelet ja kommentoit jatkossakin! :)

   Poista