maanantai 31. lokakuuta 2016

Havilla

Perjantaina kävimme siskon kanssa Havin outletissa Riihimäellä kynttiläostoksilla. Tuolla outletissa myydään kakkoslaadun kynttilöitä 3,80 euron kilohintaan. Itse kun polttelen paljon kynttilöitä, niihin saa menemään vuodessa pienen omaisuuden, joten on hyvä välillä tankata oikein kunnolla tuota kakkoslaatua. Ne palavat yhtä hyvin kuin ykköslaatuisetkin, mutta niissä on ulkomuodossa aina vähän sanomista, esim. pieniä kolhuja tai painaumia.


Tuli sitten ostettua melkein 10 kiloa kynttilöitä! Pöytäkynttilöitä, tuikkuja ja kruunukynttilöitä. Pärjää näillä vähän aikaa!

Vähän tuli joulunpunaistakin ostettua :) Ja servettejä decoupage-askartelua vasten. Tuolla on myynnissä sekä paketeissa olevia että irtomyynnissä olevia servettejä. Varsinkin nuo irtomyyntiservetit ovat käteviä, kun voi ostaa vain sen muutaman mitä askarteluihin tarvitsee.

Olin luullut, että kynttilävarastoni kumisevat tyhjyyttään, mutta kotona sitten havaitsin, että varmaan toinen samanlainen melkein kymmenen kilon satsi löytyi jo kotoa :D Kynttilöitä ostelen aina alennusmyynneistä kausiväripoistoja ja kirppareiltakin tulee ostettua, kun tulee vastaan.


Eiköhän tällä satsilla pärjää vähän aikaa! Lähes 20 kiloa kynttilöitä kestää varmaan jopa minulla pitkälle kevääseen...

Säilytän kynttilöitä koreissa kirjahyllyn päällä.


Lintulaudatkin laitoin viikonloppuna paikoilleen. Yleensä lokakuun lopulla olen aina aloittanut lintujen talviruokinnan, vaikka maa ei silloin välttämättä olekaan vielä jäässä, kun nämä talvet ovat mitä ovat nykyään. Tänä aamuna oli jo tirppoja hakemassa apetta :) Minulla on kolme eri ruokintapaikkaa, jotta kaikille riittää ruokaa ja suojaisa paikka käydä hakemassa sitä. Talipalloja en vielä laittanut, niitä laitan vasta sitten, kun tulee pakkasta ja linnut tarvitsevat kunnolla rasvaa pysyäkseen lämpiminä.


Viikonloppuna tuli haravoitua pihaa. Pidän haravoimisesta, mutta pihallani puita riittää ja haravoitavaakin on paljon. Enpä ehtinyt viikonloppuna kuin ehkä kolmasosan haravoida, ja hommaa jäi varmaan vielä arviolta kymmeneksi tunniksi. Mutta! Keskiviikoksi on luvattu lunta ja sen jälkeen pitäisi olla ainakin viikko pakkasta, joten lumi jää ainakin hetkeksi maahan, eli loppu haravoiminen jää ainakin hetkeksi. Ihanaa kun tulee lunta! On heti niin paljon valoisampaa. On niin ihana laittaa pihalle valoja ja lyhtyjä kun ne hohtavat hankea vasten.

Lumista alkanutta viikkoa siis kaikille!


10 kommenttia:

 1. Onpas paljon kynttilöitä nyt! Kyllä noilla jonkun aikaa pärjää!
  Itsekin ostan alennusmyynneistä kynttilöitä ja servettejä myös.
  Minulla on yksi pieni lipasto täynnä kynttilöitä. Eikä sinne edes mahdu kaikki😀

  Ihanaa tosiaan, jos keskiviikkona tulee lunta!
  Tuo ihanasti valoa pimeyteen ja tietenkin joulun tuntua!

  Kivaa maanantai päivää sinne!❤️

  VastaaPoista
 2. Riittää varmasti vähäksi aikaa noi kynttilät, vaikka pitkä, pimeä talvi vasta edessä. Niin ja lumi peittää lehtikasat, ei tartte tuskailla haravoinnista. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kynttilöitä ja ihanan jouluisia servettejä! Mekin käytiin Kotkan outletissä elokuussa, ihana paikka. Kynttilähullu meni ihan sekasin :D Kyllä noita kynttilöitä ja tuikkuja kuluu näin joulun alla ja talvella paljon. Niitä on ihana polttaa :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Mä oon vähän samanlainen. ..tulee kerättyä vuoden mittaan kynttilöitä niin että ainakin alkusyksyn pärjää aina niillä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivottavasti pärjään näillä ainakin ensi vuoden alkuun asti :D

   Poista
 5. Mun blogissa on sulle Blogger Recognition Award tunnustus ♥

  VastaaPoista
 6. Kynttilöitä ei voi olla ikuna liikaa!!
  =D

  VastaaPoista