maanantai 17. lokakuuta 2016

Valoa pimeyteen!

Mielestäni on vielä vähän liian aikaista laittaa jouluvaloja pihalle, mutta kaamosvalot ovatkin ihan toinen juttu, ja niiden aika on jo ehdottomasti koittanut ;)

Koska minulla on ulkona todella nihkeästi pistokepaikkoja, päätin kokeilla josko paristokäyttöisistä valoista olisi jotakin iloa. Tokmannilta tarttui mukaan 8,99 euron hintaan tämä ulko- ja sisäkäyttöön tarkoitettu valosarja:Virittelin sen tuohon paviljongin yhteen pylvääsen. Valo oli kauniin lämmin valkoinen ja paloivat sovitusti sen kuusi tuntia, mitä pitikin. Näissä valoissa on siis ajastin, eli palavat kuusi tuntia kerrallaan, sitten sammuvat 18 tunniksi, jonka jälkeen syttyvät taas. Valot saa käyttöön kyllä myös ilman ajastinta. Pakkauksessa luvataan, että nämä palavat yksillä paristoilla, eli kolmella AA-paristolla, noin 150 tuntia. Eli ajastinta käyttämällä 25 päivää. Jää nähtäväksi, toteutuuko tuo, ja varmaan tuohon vaikuttaa myös se, kuinka kylmä on. Valosarjan pakkaus oli tämännököinen, jos joku haluaa käydä ostamassa:


Aurinkokennovalot (nuo vaakatasossa olevat) jaksavat vielä palaa iltaisin jonkin aikaa, mutteivat tuntia kauempaa missään nimessä, kun auringon valo alkaa olla jo niin kortilla.

Kynttilöitä viriteltiin pihalle myös monstereiden kanssa eilen ja nautittiin hämärällä pihalla kynttilöiden tuikkeesta. Tai minä nautin, monstereita kiinnosti lähinnä leikkiminen ja riekkuminen, kuten aina.Lauantaina käytiin monstereiden kanssa hakemassa polttopuita mökiltä, ja sen lisäksi latailtiinkin sitten akkuja. Olin nukkunut viime viikolla TODELLA huonosti, joten pitkät yöunet tulivat tarpeeseen. Eilen illalla en sitten päässytkään ajoissa nukkumaan, mutta kuinka ollakaan, aamulla oli silti levännyt olo, kun oli muuten ehtinyt nukkua viikonloppuna!


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Ai tuommoisia ulkokäyttöön olevia valosarjoja on myös patterillisina. Tämä olikin hyvä tieto...meilläkin on vähän nihkeäasti pistokepaikkoja ja sit pitää olla kauheet viritelmät. Täytyykin vihjaista isännälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ei näissä nyt kauheasti valinnanvaraa ole, nämä olivat ainoat ulkokäyttöön sopivat, mitkä löysin, mutta onpahan jotain kuitenkin :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää nuo kaamosvalot! Ja hienoa, kun niissä on ajastin.
  Ulkona on niin synkkää ja pimeää, että tekis mieli itsekin jo viritellä kaamosvaloja.
  Lyhtyjä tulee kyllä jo ulkona polteltua.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, ensi viikon jälkeenhän alkaa taas se totaalipimeys, kun kellotkin siirretään. Sitten on pimeää töihin lähtiessä ja sieltä tullessa...

   Poista
 3. On tosi nätit kaamosvalot! Meille voisi hommata myös tuollaiset, pistokepaikat on niin kiven alla. Hyvä, että sait nukuttua. Tiedän, millaista on olla univelassa. Itsekin olen saanut nyt kuitattua univelkoja, on ihan kuin toinen ihminen :) Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Tuo ajastaminen on hieno juttu, eivät valot sitten turhaan päiväsaikaan pala. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Kaunis kuisti ja valot! Rakastan valoja mutta nyt ei viitsi partsille virittää kun niitä niin kurja ottaa pois...ihastelen teidän muiden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä niin tykkään laittaa kaikennäköisiä kaamosvaloja :)

   Poista
 6. Meillä ei ole ulkona ainuttakaan pistorasiaa, ikkunoista olen vetänyt sisältä johdon juoluvaloihinkin, sen vähän mitä niitä olen jouluksi laittanut ulos. Lyhtyjäkään en ole vielä ulkona poltellut... Pimeää alkaa jo aikaisin olla :(

  VastaaPoista