keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Syksyinen kynttiläasetelma

Eilen väkersin kirpputorilta ostetuista tarjottimesta ja pikkuvuoista sekä luonnonantimista pienen kynttiläasetelman ruokailuhuoneen pöydälle.
Käpyjä, tammenterhoja ja jäkälää!

Nuo pikkuiset vuoat ovat niin hauskoja, kun niihin sopii juuri hyvin tuikkukynttilä.
Näin syntyi taas pikkurahalla vähän piristystä kotiin. Tarjottimesta olen aikoinaan maksanut 1,50, vuokia sai kirpparilta 12 kappaletta hintaan 2 euroa ja luonnonantimet eivät maksaneet mitään. (Kannattaa muuten huomioida, että maahan pudonneita käpyjä ja tammenterhoja saa kerätä, mutta puissa olevat eivät kuulu jokamiehenoikeuden piiriin. Myös sammaleen ja jäkälän keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa.)

Luonto hellii kyllä nyt syysihmisiä, kun on ollut (meilläpäin ainakin) kuulaita ja aurinkoisia syyspäiviä eikä lainkaan ankean harmaata ja sateista. Tällainen syksy kelpaa minullekin! Itse asiassa juuri aamulla mietin, että jos lunta ei saada tänäkään vuonna jouluksi, niin tällainenkin keli kelpaisi mainiosti. Kunhan ei sataisi yötä päivää. 

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Kaunis asetelma!
  Kiva, kun luonnosta saa ilmaisia koristeita!

  On kyllä ollut upeat ilmat täälläkin. Mutta kylmä! Tänään piti etsiä jo lämmin takki
  ja syyskengät jalkaan. Kunpa jouluksi tulisi lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kylmä on ollut kyllä täälläkin, auton lasejakin on saanut raapia joka aamu! Ja kyllähän se valkea joulu olisi niin ihana, mutta jos sitä ei saa, niin edes sitten sateeton joulu!

   Poista
 2. Kaunis asetelma! Kylmä on ollut, ihanaa, kun talvi alkaa tulla. Ja tulisi tosiaan sitä lunta myös! Tykkään tästä vuodenajasta ihan tosi paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole ollenkaan syksyihminen, koska inhoan sitä harmautta ja sadetta, mutta tällainen aurinkoinen syksy on kyllä kiva :)

   Poista
 3. Täälläkin on ollut yöpakkasta ja päivällä aurinko paistaa. Lehtiä ei puissa enää kyllä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vielä syreenit, omppupuut ja orapihlajat tarraavat lehtiinsä tiukasti :)

   Poista
 4. Kaunista :) Kävyt ovat kivoja asetelmissa, mullakin kultaisia ja hopeisia odottamassa askarteluintoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä, kävyt on niin ihania. Mullakin on niitä lisää jemmassa, jos vielä jotain askartelisi :)

   Poista
 5. Kyllä se Jenni niin on, että ne parhaat piristykset tulevat pikkurahalla itse tehden. Ja luontohan on sääntöjä kunnioittaen täynnä ilmaista ja kaunista materiaalia :). Tunnelmallisia pimeneviä iltoja!

  VastaaPoista