perjantai 4. marraskuuta 2016

DIY: Proteiinipatukat

Proteiinipatukat ovat kivoja ja helppoja välipaloja, kun kulkevat kätevästi mukana ja pitävät proteiinin ansiosta hyvin nälkää. Kuitenkin noissa patukoissa tuppaa olemaan paljon lisäaineita ja sokeria, eli suurin osa niistä ei todellakaan ole terveellisiä. Päätinpä sitten kokeilla proteiinipatukoiden tekoa itse, ja niistähän tulikin todella hyviä!




Tämän ei ole tarkoitus olla Lidlin mainos, mutta tällä kertaa kaikki ainekset pellavansiemenrouhetta lukuun ottamatta sattuivat olemaan sieltä :D Käytin Lidlin maapähkinävoi-suklaaproteiinijauhetta, joka on todella makeaa, joten jätin näistä makeutuksen pois. Halutessaan näitä voi makeuttaa vaikkapa hunajalla. Jos haluaa välttää ihan kaikkea keinotekoista, voi tämän tehdä ihan maustamattomasta proteiinijauheesta.

Maapähkinävoina minulla oli ekassa erässä Lidlin sokeritonta maapähkinävoita, mutta nyttemmin olen ostanut toista, jossa on pelkkää maapähkinää. Tuossa Lidlin maapähkinävoissa kun on muutakin moskaa, kuten esim. palmuöljyä.

 Marjoina käytin tässä Lidlin kuivattua Berry Mixiä, sillä siihen ei ole lisätty sokeria. Monessa kaupan kuivatussa hedelmäsekoituksessa on hirveät määrät lisättyä sokeria.

Proteiinipatukat

8 kpl

100 g sokeritonta maapähkinävoita
1,5 dl eli n. 80 g proteiinijauhetta
100 g kuivattuja marjoja (sokeroimattomia)
1,5 dl eli 60 g kaurahiutaleita
3 rkl eli 30 g pellavansiemenrouhetta
loraus vettä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja painele seos suorakaiteenmuotoisen astian pohjalle. Vesi kannattaa lisätä pieni määrä kerrallaan, ettei seoksesta tule liian löysää. Veden tarkoitus on ainoastaan helpottaa seoksen muotoilemista.


Laita seos jähmettymään pariksi tunniksi jääkaappiin. Leikkaa se sitten kahdeksaan osaan.


Tadaa, patukat ovat valmiita! Voit joko säilyttää niitä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa tai kääriä leivinpaperiin evääksi ottamista varten.

Nämä säilyvät periaatteessa lämpimässäkin, kun mukana ei ole mitään kylmäsäilytystä vaativaa, mutta itse tykkään, että koostumus on jääkaappikylmänä mukavampi. Nämä säilyvät jääkaapissa ainakin viikon verran hyvinä, pidempään en ole kokeillut, kun eivät nämä minun jääkaapissani säily sen kauempaa, kun ovat niin hyviä :)

Näistä aineksista tehtynä yhden patukan ravintosisältö on seuraava:

Kcal 204
Rasvaa 10 g
Hiilihydraatteja 14 g
Proteiinia 13 g



Maukasta viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

  1. On varmana hyviä. Kyllä tekis mieli. Varmaan vähemmän lisäaineita kuin valmiina ostettavissa.

    VastaaPoista
  2. Mä oon tehnyt vähän vastaavia joskus ja hyviä ovat ja tietää mitä suuhunsa laittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei tarvitse vetää sisuksiinsa mitään sokeri- ja lisäainepommia kun itse tekee :)

      Poista