maanantai 15. tammikuuta 2018

DIY: Kuivashampoo

Likaiset hiukset, kamala kiire eikä kuivashampoota kaapissa? Itse havahduin tällaiseen tilanteeseen tuossa taannoin. Pikainen googlaus tuotti tulokseksi sen sata erilaista DIY-kuivashampoo-ohjetta, joista päädyin kokeilemaan sitä, minkä ainekset löytyivät helposti kaapista muutamassa sekunnissa. Tämän kokeilun jälkeen tämä DIY-kuivashampoo on pelastanut tilanteen useammankin kerran!


DIY-KUIVASHAMPOO

Tarvitset:

Ruokasoodaa
Talkkia

Sekoita ainekset suhteessa puolet ja puolet. Yhteen kuivashampookertaan riittää mainiosti ruokalusikallinen molempia, mutta tämä säilyy hyvin joten kerralla voi tehdä isommankin satsin, jos siltä tuntuu.

Levitä kuivashampoo hiusten juuriin ripottelemalla sitä varovasti tyveen esim. lusikan avulla tai ihan käsin ja haro hiuksia, jotta shampoo leviää kaikkialle. Ylimääräisen seoksen voit puistella hiuksista sormilla hiuksia haromalla.

Tämä toimii vaaleaan tukkaan todella mainiosti, mutta tumma tukka todennäköisesti saisi tästä harmaan sävyn, joten en välttämättä suosittele! Mutta googlailun perusteella tummahiuksiset voisivat laittaa joukkoon tummaa kaakaojauhetta. Hiukset jäävät tämän jäljiltä ihanan kuohkeiksi. Talkki imee rasvan ja sooda tarjoaa kuohkeutusta. 

Tämä kuivashampoo sopii mainiosti satunnaiseen käyttöön, mutta useammin käytettynä sooda haurastuttaa hiuksia, joten en suosittele edes viikottaiseen käyttöön. Itse pelastan tilanteen tällä noin kerran tai maksimissaan pari kuukaudessa ja siinä tämä toimii hyvin!

Viikonloppu sujahtikin ohi ihan hujauksessa ja tuntuu etten saanut oikein mitään aikaan, kun olin niin väsynyt. Lepäiltyä siis tuli ja se teki kyllä hyvää! Rukan veljet olivat eilen leikkimässä ja oli ihana nähdä taas pieniä minimonstereita! Paitsi Jepen mielestä, Jeppe ei voi ikinä peitellä pettymystään kun kerran jo kotoa lähteneet minimonsterit tulevatkin takaisin! Jeppeä sitten lepytellään runsaalla jalkapalloilulla. Vielä kun saataisiin kunnolla lunta, sillä mikään ei ole Jepen mielestä parempaa kuin kunnon hankijalkapallo!


Piskuinen Rukka kasvaa kovaa vauhtia ja nyt Rukka on jo oppinut kulkemaan portaita ylös ja alas. Tällä viikolla Rukalla on edessä jo ensimmäinen rokotuskin!


Ei muuta kuin hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Ps. Muistakaahan vielä sunnuntaihin asti käynnissä oleva Sinkkiksen 2-vuotisarvonta!

8 kommenttia:

 1. Kiitos loistavasta vinkistä, tuollaista diy-shampoota ei olekkaan tullut kokeiltua:) Toivotaan että tulisi lunta ja pallokelit vaan paranisi! Tsemppiä kovasti pikkuiselle Rukalle rokotukseen ja rapstuksia kaikille karvaisille ystäville♥ Hyvää alkanutta viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 2. Eipä olis tullut ekana mieleen, noita kahta yhdistää :D Mä käytän kuivashampoota aina kun tyvi alkaa näkymään :)

  VastaaPoista
 3. Käytän kyllä kuivashampoota, mutta en ole itse tehnyt. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Kiva vinkki!
  En ole koskaan kuivashampoota kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä minunkaan tule sitä kauhean usein käytettyä, mutta joskus se on kätevää :)

   Poista