maanantai 9. huhtikuuta 2018

Hevosmessuilla

Viime viikonloppuna järjestettiin Tampereen Messukeskuksessa hevosmessut. En ollut näillä messuilla ikinä käynyt, joten nyt oli aika korjata tilanne! Ahkerasta ilmaislippujen metsästyksestä huolimatta minulle ja kaverilleni ei sellaisia siunaantunut, joten ostettiin netistä ennakkoliput. 18 euroa päivän lippu, ihan mukiinmenevä hinta.


Suuntasimme messuille sunnuntaina  ja ohjelmaahan siellä oli jos jonkinlaista ja varmasti kaikenlaiseen makuun. Itse tykkäsin suuresti Satulansovituksen perusteet -demosta sekä Centerd Riding- jutuista. Centered Ridingiin olen tutustunut ensimmäisen kerran viitisentoista vuotta sitten, ja voi että mitä ahaa-elämyksiä herkän tamman ratsastaja siitä saikaan! Silloin alkoi vihdoin ymmärtää, miksi hevonen ratsastaessa toimii, niin kuin toimii. Samalla CR-painotteisella ratsastustiellä ollaan edelleen. Centered Riding on hyvin istuntapainotteista ratsastusta ja se perustuu hyvin pitkälti siihen, miten hyvin ratsastaja tuntee oman kehonsa.Vieläkään en tosin täysin ymmärrä hevosen toimintaa, saati sitten oman kroppani, joten kehittämistä ja korjattavaa on vielä paljon!

Satulansovituksen perusteet taas on sellainen juttu, jonka jokaisen ratsastajan pitäisi ratsastajanuransa aikana opiskella! Tuo hevosen ja ratsastajan väliin ratsastajan painoa ja tuomaa painetta jakamaan suunniteltu esine kun on niin tärkeä osa ratsastusta, eikä yksi satula todellakaan sovi kaikille hevosille. Ja satulan sopivuus hevoselle on ehdottoman tärkeää! Vai tykkäisitkö itse työskennellä epäsopivissa ja kipua tuottavissa työvaatteissa? Satulan sovittaminen ei todellakaan ole helppoa, ja siinä on monta asiaa, mitä huomioida. Asiaa saattaa myös auttaa, jos kuu ja tähdet ovat oikeassa asennossa! Meillä on todennäköisesti edessä Stellan mammaloman jälkeen uuden satulan hankinta, joten tämä opastus tuli tarpeeseen.

Messujen parasta antia oli ehdottomasti kuitenkin Henri Ruosteen kouluratsastusklinikka!


Ruoste osasi selittää asioita niin, että tällainen vähän puskaratsastajampikin ymmärsi, ja jaksoi myös selittää, miksi mitäkin tehtävää tehtiin ja mitä hän itse treenaa kotona, ja miksi virheet eivät haittaa ja mitä niistä voi oppia. Myös klinikassa esiintynyt hevonen oli niin upealiikkeinen, että sitä oli ilo katsella!

Sen sijaan aamulla ollut Anna-Juulia Kontion esteklinikka jätti tämän puskakouluratsastajan vähän kylmäksi. Anna-Juulia Kontio on loistava ratsastaja, ja siksi odotin klinikaltakin enemmän, mutta nyt tuntui, että olin seuraamassa vain tehtävänantoa, kun mitään ei avattu juuri sen enempää.

Myös messujen ostosmahdollisuudet jättivät minut kylmäksi. Kojua oli kojun perään, mutta huiput messutarjoukset uupuivat täysin!

No, toisaalta hyvä, sillä lompakossa ei juurikaan ole tällä hetkellä löysää, kun yritän pitää roposista kiinni lähestyvän varsomisen takia, jos siinä tuleekin jotain yllättävää. Olin kuitenkin suunnitellut jotain ostavani ihanalle tulevalle mammalle ja varsalle, mutta ylihintainen krääsä ei kiinnostanut, joten jäivät pollet vaille tuliaisia!


Jotain ostettavaa onneksi sentään löytyi! Olen halunnut tämän ihanan suomenhevosilla kuvitetun kestokassin jo pitkään, ja nyt vihdoin sain sen kotiutettua!Myös 110 kertomusta suomenhevosesta -kirja on ollut ostoslistallani jo pitkään, ja nyt sain senkin hankittua. Kirja on ilmestynyt viime vuonna, Suomen 100-vuotisjuhlavuonna ja suomenhevosen 110-vuotisjuhlavuonna. Ihan tyhjin käsin ei sentään tarvinut messuilta lähteä!

Mutta siltikin olisin toivonut messuille enemmän niitä huipputarjouksia, normaalihintaista tavaraa voin ostaa kaupasta tai tilata netistä normaalihinnalla koska tahansa. Pohjat taisi ehkä vetää Horze, jossa kaverini kanssa ihailimme Horzen lampaankarvasatulavyötä hintaan 79,95, kun saman vyön saa normipäivänä Puuilosta hintaan 49,90. Emme sitten tarttuneet edes Horzen kaikesta -20 % -messutarjoukseen...

Plussaa messut saivat hyvästä ruokaravintolasta, joka oli vielä kaiken lisäksi kohtuuhintainen! Plussaa myös hyvästä ja monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, mutta miinusta siitä, että kaikkea kivaa seurattavaa oli paljon päällekkäin ja jos sen lisäksi olisi halunnut vielä shoppailla, olisi tullut kiire. 

Kaiken kaikkiaan heppamessupäivä oli kuitenkin kiva, nähtäväksi jää, lähdenkö ensi vuonna, riippuu ohjelmasta. Nyt on muutamaksi viikoksi messut messuiltu, sillä seuraavaan muutamaan viikkoon en uskalla poistua kotoa kauhean kauaksi varsomisen varalta!

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Mukavan kuuloinen reissu! Iloa viikkoosi ❤

    VastaaPoista
  2. Samainen kassi tarttui munkin matkaani ja samalla kuviolla varustettu tuubihuivi. Ihanat suokit ����

    VastaaPoista
  3. Kivankuuloiset messut, varmasti paljon nähtävää, kiva kun pääsit käymään! Tuolla jos missä ne kunnon messutarjoukset todellakin tuntuisi mukavilta ja siinä yritys saisi kyllä hyvää mainostakin samalla..en ihmettele että ette tuohon -20% tarttuneet:) Ihanaa viikonjatkoa♥

    VastaaPoista