keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Kevätpuuhia

Vihdoin se on kunnolla täällä, siis kevät!! Lumet ovat sulaneet lähes silmissä. Vielä ei viherrä, mutta aurinko on hellinyt ahkerasti, joskin alkuviikosta tuli myös pientä sadetta, mutta se tuli oikeastaan jo tarpeeseen, jotta katupöly vähän laskeutuisi.

Vielä en ole ihan täysillä päässyt keväthommiin puutarhassa, sillä maa on vielä jäässä, mutta jotain pientä on tullut jo tehtyä, nimittäin orvokkien istuttaminen pihalla olevaan pataan!


Orvokit ovat yksiä lempikukistani ja sopivat kuin nyrkki silmään Suomen kesään, sillä ne kestävät pikkupakkasta ja kukoistavat vähän kylmemmässäkin ilmassa! Viime kesä oli meilläpäin todella kylmä ja onneksi en satsannut juuri muihin kesäkukkiin. 

Pelargoniat kuuluvat myös lempikukkiini ja joka vuosi yritän kesäiset pelargoniat talvettaa. Minulla on kellari, mutta se menee talvella pakkasen puolelle, joten talvettaminen siellä ei onnistu. Olenkin talvettanut pelargoniat ikkunalaudalla (viilein mahdollinen paikka) ja tällä kertaa se onnistui yli odotusten, sillä en menettänyt kuin yhden!


Ensimmäiset pelargoniat alkavat jo kukkia, mutta ulospääsyä ne joutuvat vielä odottamaan tovin, sillä ihan niin lämmintä ei vielä ole!

Emma ja Rukka ovat olleet ahkerasti myös mukana pihapuuhissa ja Rukka onkin ottanut asiakseen hoitaa pihan kaivuutyöt!


Miksi pihalla pitää olla kuoppia keskellä kulkuväylää, se ei ole minulle vielä selvinnyt, mutta varmaan Rukalla on tässä joku ajatus takana kuitenkin??

Iso osa vapaa-ajasta menee tietenkin tallilla, sillä mammahevosen laskettu aika lähenee!


Stella alkaa olla jo aika muhkea, kuten kuuluukin, sillä sen laskettu aika on jo ensi viikon torstaina! Voipi kuitenkin olla, ettei varsa saavu vielä silloin, sillä Stellalla ei ole vielä mitään merkkejä siitä, että varsominen alkaisi lähestyä. Onneksi sen karsinassa on kuitenkin varsomiskamera, mistä voi seurata Stellan oloa yölläkin.

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!
6 kommenttia:

 1. Voi että, teillä elellään jänniä aikoja siellä <3 Toivottavasti esittelet blogissasi sitten vauvakuvia ;)

  VastaaPoista
 2. Keväisiä kuvia, on kyllä kiva kun lumet sulaneet! Ihana Rukka ja eka kevät ♥ Kuopat on varmaan ihan parhautta :)
  Teillä on siellä jännät ajat! Kivaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu! En tiedä onko noi kuopat nyt muiden mielestä parhautta kuin Rukan :D

   Poista
 3. Kivoja kevät puuhia.
  Ja niin jännät ajat siellä. Ihanaa!
  Mukavaa viikon jatkoa!❤️

  VastaaPoista