maanantai 6. kesäkuuta 2016

Pihahommia ja kirppislöytöjä

Viikonloppuna pääsin vihdoin taas kirppistelemään! Harmillisesti yksi Hämeenlinnan parhaista kirppareista on joutunut sulkemaan ovensa vuokrasopimuksen päätyttyä, mutta kolusin sitten noita muita läpi. Muutama ihan hyvä löytö tuli tehtyä:


 Nämä söpöt emalikulhot tarttuivat matkaan, koska olivat edullisia. Emalikulhoja on nykyään kirppareilla paljon, ja minultakin niitä löytyy jo aikamoinen kokoelma, joten olen päättänyt, että ostan uusia vain, jos löydän tarpeeksi kauniita tarpeeksi halvalla ;) Kannellisesta minulla on jo isompi, kanneton versio, joten tämä pääsee sen kaveriksi.Olin jo lähtenyt yhdeltä kirpparilta, kun autoon istuessani sitten tajusin, että haluanhan minä nämä kynttilänjalat tuunattavaksi sittenkin!
 


 Ihana joulupurkki eurolla odottelemaan lokak... siis joulukuuta!


 Joulupalleroisia jouluaskarteluihin. Ihana emalivatikin tarttui matkaan. En kyllä tiedä, mitä tällä teen, mutta enköhän minä jotain keksi!


Tässä mintunvihreässä liinassa oli muutama pinttynyt tahra, jotka eivät lähteneet pesussakaan, mutta ne eivät haittaa siinä käyttötarkoituksessa, johon tämän ostin. Siitä lisää myöhemmin!

Myös pihahommia tuli tehtyä, vaikka lauantaina sää olikin viilentynyt huomattavasti ja sunnuntaina tuntui suorastaan siltä, että oli syksy :( Vaikka kahden edellisen kesän perusteellahan tämä +10 astetta ja pilvistä/sadetta ja kova tuuli onkin ihan normaali kesäkuun keli... Monsterit olivat luonnollisestikin taas apuna pihahommissa. Silppusin taas ison kasan oksia, ja nyt on enää pieni määrä silppuamatta. Minulla oli tonttini perällä iso oksakasa, jonka vanhimmat oksat ovat siis jo ajalta ennen kuin ostin tämän talon, siis yli neljä vuotta vanhoja. Ne silppuuntuivatkin ihanan hyvin, ainakaan oma silppurini ei silppua tuoreita oksia kauhean hyvin. 

Tässä vähän osviittaa siitä, millainen kasa oli kyseessä:Onneksi kasan alimmat olivat jo vuosien saatossa maatuneet mullaksi, joten sain siitä ihanaa, mustaa multaa kärrättäväksi kukkapenkkeihin.

Perkasin myös keväällä alasleikkaamani orapihlaja-aidan juuren rikkaruohoista, jotta aita lähtisi paremmin kasvuun kun saa enemmän valoa. Aidan juuren saikin mukavasti katettua oksasilpulla.

Nyt on siisti aita! Vielä kun kasvaisi nopeasti, että saa etupihallekin vähän näkösuojaa.

Vaikka ilmat kylmenivät, niin syreenit jaksavat onneksi kukkia ihanasti:
Syreenintuoksuista alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä olet tehnyt kirppikseltä! Ihana emalivati! :)
  Toivottavasti tänä kesänä olis paremmat ilmat kun viime vuonna. Viime vuonnahan taisi juhannuksena ja jouluna olla sama lämpötila :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, kelit kyllä hirvittää, mutta tätä se taitaa nyt olla, kiitos ilmastonmuutoksen :(

   Poista
 2. Taas kivoja löytöjä olet tehnyt!
  Tuohon emalivatiin voi vaikka istuttaa kesäkukkia!
  Hieno piha sinulla!
  Hyvää tiistai päivää!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kesäkukkia en taida kyllä istuttaa, kun sitten jää peittoon kokonaan nuo sisäpohjan ihanat ruusut, täytyy keksiä jotakin muuta :)

   Poista