maanantai 8. elokuuta 2016

Astetta parempi mustikkapiirakka

Metsät ovat nyt pullollaan mustikkaa. Tämän reseptin olen joskus bongannut Yhteishyvästä, ja täytyy sanoa, ettei ole tämän mustikkapiirakan voittanutta! Muutkin marjat käyvät tähän, esim. vadelmat. Tästä ohjeesta tulee pellillinen, mutta piirakkavuoallisen saat, kun teet käytät vain puolet aineista. Tämä on helppo tehdä.

Marjainen juustokakkupiirakka

POHJA:
300 g Digestive-keksejä
150 g voita

TÄYTE 1:
600 g (3 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
300 g pakastemarjoja
2 rkl perunajauhoja

TÄYTE 2
2 prk ranskankermaa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria.

1. Murskaa keksit hienoksi ja sulata rasva. Sekoita murut rasvaan. Vuoraa leivinpaperilla uunipelti ja painele seos pohjalle.  Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laske sen jälkeen uunin lämpötila 175 asteeseen.





2. Vatkaa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos pohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot. Levitä ne täytteen päälle. Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia. Nosta piirakka 5 minuutiksi jäähtymään.

3. Yhdistä toisen täytteen ainekset ja levitä seos piirakan pinnalle. Paista vielä n. 15 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt. Anna piirakan vetäytyä muutama tunti ennen leikkaamista. Parhaimmillaan tämä on ainakin omasta mielestäni jääkaappikylmänä!






Tämä piirakka todellakin vie kielen mennessään! Tämä säilyy erinomaisesti myös pakkasessa, jos ei jaksa kerralla syödä koko piirakkaa ;)

Maukasta alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia: