perjantai 19. toukokuuta 2017

Kuluneen nahkalaukun fiksaus

Vajaa vuosi sitten ostin tällaisen ihanan pehmeän nahkaisen DKNY laukun:


Se tosiaan on pehmeää nahkaa, vähän liiankin pehmeää: se kului todella äkkiä todella huonon näköiseksi suojaustoimenpiteistä huolimatta:Mietin pitkään, mitä tuolle laukulle teen, ja sitten älysin googlata nahkamaalin. Suutarimestari.fi -nimisestä verkkokaupasta sitten sattumalta löysin vaaleanpunaista nahkamaalia!


Yksi purkki maksoi 14,50 ja niitä meni tämän laukun fiksaamiseen 1,5, eli ihan halpaa lystiä tämä ei ollut. Mutta laukkuni oli kuitenkin muuten hyvää nahkaa ja minulle mieluinen, joten päätin kokeilla. Ja tämä maalihan toimi!


 Suojaamisyrityksistä huolimatta metalliosatkin saivat hieman väriä päällensä, mutta uskon sen rapisevan aika nopeasti niistä pois. Maalasin kaikista kuluneimpiin kohtiin kerroksia varmaankin kymmenisen ja annoin koko komeuden kuivua useamman päivän.
Ihan kaikkea kulumaa en saanut fiksattua, mutta tosi hyvä laukusta tuli mielestäni kuitenkin. Kyllästin sen nyt vielä useaan kertaan nahankyllästysaineella, jos se vähän hillitsisi kulumista. Toisen maalipurkin pohjalle jäi vielä maalia, jos vielä tarvitsee fiksailla. Toivottavasti tämä kuitenkin olisi vähän pidempiaikainen ratkaisu.

Summa summarum: homma kannatti kyllä! Mitään ihan halpislaukkua en lähtisi maalaamaan, mutta paremmat laukut kyllä. Toivon mukaan tällä veskalla on vielä vuosia edessään!

Kelit ovat vihdoinkin lämmenneet ja pihallakin alkaa pikku hiljaa vihertämään! Tänä viikonloppuna ajattelin vihdoin kylvää kasvimaan ja perunat. Yleensä ne ovat tässä vaiheessa toukokuuta jo lähteneet kasvuunkin pikku hiljaa, mutta nyt on ollut ihan liian kylmä kylvämiseen.


 Kasvimaan käänsin eilen ja haravoin pinnan tasaiseksi, nyt se on enää kylvöä vailla. Hevosenlannan olen levittänyt jo useampi viikko sitten kasvimaan päälle, jotta se ehtii varmasti palaa kunnolla. Palanut lanta oli sitten hyvä kääntää mullan joukkoon.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!


8 kommenttia:

 1. Kaunis laukku!
  En ole kuullutkaan, että laukutkin voi tuunata omalla maalilla.

  Nyt on ihana aurinkoinen ilma!
  Viikonloppuna istuttelen kesäkukkia.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihana laukku, en oo tuollaisesta maalista kuullutkaan - hyvä vinkki!Vielä kun joku keksis miten saa rispautumaan alkaneen olkahihnan korjattua : Aurinkoista ja puuhakasta viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olkahihnan korjaukseen minulla ei olekaan antaa vinkkejä :/ Suutari ehkä voisi vaihtaa?

   Poista
 3. Hyvännäköinen tuli laukusta. En tiennytkään, että tuollaisiakin maaleja on.

  VastaaPoista