maanantai 22. toukokuuta 2017

Uusi paviljonki

Joku saattaakin muistaa kun kirjoittelin viime vuonna, että paviljonki meni kesällä tuulessa ihan päreiksi. Pakko oli tälle vuodelle ostaa uusi. Pitkään vertailin paviljonkeja ja luin arvosteluja. Edellinen paviljonki oli Jyskistä ja oli ihan perushyvä, mutta ei mitään huippulaatua. Metalliosat tosiaan vääntyivät tuulessa osa jopa katki, mutta olihan tuolla jo ikääkin neljä vuotta viime vuonna. Päätin kuitenkin, etten enää Jyskin paviljonkia osta.

Voittajaksi valikoitui sitten Clas Ohlsonin paviljonki!


Miksi päädyin juuri tähän? No, edullinen hinta oli yksi tekijä. Tällä ei normaalistikaan ole hintaa "kuin" 169 euroa, ja viime viikolla tämä sattui vielä olemaan tarjouksessa. Kun vielä liityin ostohetkellä Club Clas -jäseneksi, sain vielä lisäalennuksen, ja tälle jäi hintaa vain noin  120 euroa. 

Toinen tärkeä tekijä oli varaosien saatavuus: kattohan näistä hajoaa aina ensimmäisenä. Tähän paviljonkiin on saatavilla uusia kattoja ja vieläpä kohtuuhintaan.

Kolmas tekijä oli sitten tuotearvostelut, joita lueskelin netissä. Tämä oli saanut hyviä arvosteluja, ainoat valitukset koskivat kattoja ja tosiaan, se näistä paviljongeista hajoaa aina ensimmäisenä.

Neljäs tekijä oli hyvä saatavuus, netistä näin, että näitä oli saatavilla kotikaupunkini liikkeessä. Ei muuta kuin ostamaan!

Isän kanssa kokosimme paviljongin ja se oli jopa melko helppo koota.

Pelargoniat ovat vielä melko säälittäviä talvehtimisen jäljiltä...


Kuten kuvasta näkyy, vihdoin tarkenee kuivata pyykkiäkin ulkosalla!Tässä paviljongissa katto on vain tarrakiinnityksellä, ja alkuun  pidin sitä huonona. Mutta sittenpä tajusin, että on hyvä, että katon kiinnitys on rimpula: silloin katto vain irtoaa tuulella eikä hajota koko paviljonkia, kuten edellisen kanssa kävi. Ainakin nyt viikon käyttökokemuksella tämä paviljonki on ollut oikein hyvä ostos! Ja kattokin on pysynyt kiinni.

Koko viikonlopun oli niin ihana ilma! Me ulkoiltiin monstereiden kanssa oikein olan takaa. Monsterit saivat altaansa taas takapihalle ja Jeppehän siellä pulikoi pallon kanssa oikein olan takaa.


Emmakin kävi kerran kastamassa tassut, mutta muuten se keskittyi lähinnä jahtaamaan naapureiden kissoja (ihanaa, kun meidän pihassa pyörii ainakin kolme eri irtokissaa ja Emma aina karkaa niiden perässä aidan läpi!). 

Jeppehän sitten uuvahtikin ihan totaalisesti oltuaan useamman päivän aamusta iltaan ulkona:

 Harvinainen näky tämä että Jeppe sammuu kesken kaiken!

Kylvin myös kasvimaan viikonloppuna, nyt ei muuta kuin odotellaan satoa! Toiveissa olisi saada avomaankurkkua, hernettä, paria erilaista salaattia, tilliä, porkkanaa, persiljaa ja pinaattia!


Yhden hallaharson jouduin taas ostamaan, kun viimevuotinen oli revennyt tuulessa käyttökelvottomaksi. Olisiko kenelläkään vinkata hyvää ja kestävää kate-/hallaharsoa? Saa olla vähän tyyriimpi, jos kestäisi useamman kesän! 

Näissä ihanissa kesätunnelmissa toivottelen kaikille ihanaa alkanutta viikkoa, vaikka keli taitaakin vähän viilentyä!

12 kommenttia:

 1. Kaunis paviljongi, kutsuva yhdistelmä. Kivat noi pallovalot, syksyllä päälle, on varmasti kaunis.
  Mä en ole vielä uskaltanut panna kukan kukkaa pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä näyttäisi yöpakkaset olevan jo ohi, toivottavasti pian teilläkin :)

   Poista
 2. Viihtyisä paviljongi ja kivat nuo pallot siellä :) Koirat varmaan nauttii isosta pihasta ja allas niille mukava piristys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, Jeppe aina odottaa innolla koska se saa altaan pihalle :)

   Poista
 3. Ihana paviljonki!
  Kyllä tuolla kelpaa istuskella!
  Sinä oletkin paljon istuttanut kasvimaahan. Ihanaa, kun saa omasta maasta satoa.
  Kivaa illan jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 4. Meillä on uuden paviljongin hankinta myös edessä pikapikaa ja onpa hankalaa puuhaa verrata ja etsiä pelkkien kuvien perusteella mikä olisi hyvä. Tämä olisi ihan varteenotettava vaihtoehto, en ollut tajunnutkaan että Clasullakin on paviljonkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä oli hyötyä jollekin, se tässä postauksessa vähän oli ideanakin :)

   Poista
 5. Samanlainen löytyy mun pihasta. Itse ostin myös 2 seinää niin sain näkösuojaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, tähän oli seiniäkin saatavilla :) Mä odottelen että orapihlaja-aitaan tulee lehdet, sitten on meilläkin hyvin näkösuojaa :)

   Poista
 6. Hieno paviljonki. Kelpaa kesäpäiviä viettää!

  VastaaPoista
 7. Oih, miten kaunis kokonaisuus..mulla taas värit räiskyy pihalla..huhhuh.. mutta silmä lepää sinun kuvissasi!

  VastaaPoista