maanantai 8. toukokuuta 2017

Vanhan ruokailuryhmän uusi ilme

Tämä on todella vanha tuunaus, sillä kyseinen pöytäryhmä ei enää edes ole minulla, vaan on päätynyt jo äidilleni, ja jäänyt hänellekin tarpeettomaksi, ja odottaa pääsyä uuteen kotiin. Haluan kuitenkin esitellä tämän tuunauksen teille, sillä pöydän ja tuolien pintalevy ei ole puuta, joten sen tuunaamiseen oli ihan omat niksinsä.

 Tässä oli lähtötilanne. Ruokailuryhmä on tehty 50-luvulla, mutta matkan varrella joku oli vaihtanut pöytälevyn ja tuolien istuinosat ikilevyyn. Ikilevy on siis korkeapainelaminaattia, ja se kestää vähän kovempaakin kulutusta. Tämän ruokailuryhmän ostin aikoinaan tori.fi:stä.

Vaikka punaisesta kovin pidänkin, sillä onhan se joulun väri, tuntui se kovin synkeältä ympärivuotisena sisustusvärinä. Niinpä päätin maalata pöytälevyn ja tuolien istuinosat.

Ikilevyn pinta on hyvin liukas, ja tiesin kyllä kokeilemattakin, ettei siinä tule mikään maali suorilta pysymään. Niinpä maalasin ensin kaksi kerrosta Otex-pohjamaalilla. Otex tekee lähes materiaalin kuin materiaalin pintaan hyvän tartuntapinnan. Nykyään Otexia saa jo vesiohenteisenakin (eli se ei haise niin pahalta), joten sen ainoa haittapuoli on korkea hinta. 

Otexin päälle laitoin kaksi kerrosta kiiltävää Helmi-kalustemaalia. Tadaa!Väriksi valitsin hempeän vaaleanlilan. Pöytäryhmän jalat saivat jäädä edelleen valkoisiksi ja niissä näkyy myös hivenen ajan tuomaa kulumaa ja käytönjälkeä. Pidin tästä ruokailuryhmästä todella paljon, mutta se oli himpun liian suuri ruokailuhuoneeseeni ja päätyi siksi muualle. 

Tällä hetkellä olisi vireillä ja aloittamattakin niin monta tuunausta, mutta ihan liian vähän aikaa toteuttaa ne kaikki loppuun asti! Toivottavasti kuitenkin pian saisin teille uuttakin esiteltävää valmiiksi :)

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Kiva tuunaus ja olipa helpottavaa kuulla,että Otexia saa vesiohenteisena.Olen tähän asti vältellyt sitä, koska kerran kokeilin ja sain siitä kamalan päänsäryn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on tosin aika tuore juttu enkä minäkään ole sitä vielä ehtinyt kokeilemaan. Mutta olettaisin että on "käyttäjäystävällisempi" kuin tuo perinteinen Otex :)

   Poista
 2. Kaunis väri, kiva kun joku ottaa käyttöön kalustesarjan.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tuunaus! Kivan värinen!
  Hyvää illan jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Tykkään tuosta tuolimallista. Varmasti nuo kelpaavat eteenkinpäin. Mukavaa maanantaita.

  VastaaPoista