torstai 18. helmikuuta 2016

Nudet korkokengät

Tiedättekö, miten vaikeaa on löytää nahkaisia, nudenvärisiä korkokenkiä? Minä tiedän!

Olen nykyään hyvin tarkka siitä, millaisia kenkiä ostan. Keinonahkaisia en suostu ostamaan, sillä ne eivät kestä käyttöä. Mieluummin maksan vähän enemmän kunnon nahkakengästä.

Hakusessa on jo pidempään ollut nudenväriset korkkarit. Se, etten halua keinonahkaisia, rajoittaa valikoimaa heti huomattavasti. Se, etten halua myöskään kiiltonahkaisia, rajoittaa huomattavasti enemmän. Pidän enemmän tavallisesta nahasta, sillä sen pienet virheet ja kolhut ovat huomattavasti helpompia korjata kuin kiiltonahan. Vertaa vaikkapa puulattiaa ja laminaattia; puulattian virheet ovat korjattavissa, ja ne jopa antavat puulattialle asennetta ja luonnetta, mutta laminaattiin kun tulee naarmu, se on siinä ja pysyy. Sama pätee nahkaan ja kiiltonahkaan (ja myös keinonahkaan).

Kierrettyä tuli niin perinteisiä kenkäkauppoja kuin selailtua nettikauppojakin. Sitten, vihdoin tuossa joulun jälkeen, silmiini osuivat kaikki vaatimukset täyttävät korkkarit Zalandolla! Koska näillä oli hintaa vähän reilu satanen, piti odotella vielä sopivaa alekoodia. Kun sellaisen sain, oli vihdoin aika tilata nämä ihanuudet kotiin.
Sopivat kengät löytyivät siis Steve Maddenilta. Oikeanväriset ja oikeaa nahkaa, eikä kiiltonahkaa. Perfect! Näissä kengissä on ihana, ajaton, klassinen muotoilu eikä liian isoa korkoa. Mukavat nämä eivät jalassa varsinaisesti ole, mutta harvat korkokengät ovat... Nahka ei ehkä ollut ihan niin laadukasta, kuin olisin toivonut, mutta saa nähdä, miten se kestää käyttöä. Joka tapauksessa nämä ovat tulleet kenkäkaappiini jäädäkseen!

Joko muilla on kevätkengät hankittuna?


4 kommenttia:

  1. Kauniit kengät! Kevätkengät on vielä ostamatta. Tänään ostin uudet talvikengät, kun vanhat hajosi. Ostan myös aina nahkakengät, kestävät kauan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin keväällä on kyllä hyvä ostaa myös talvikenkiä kun yleensä saa vähän edullisemmin tähän vuodenaikaan :) Kyllähän toi nahka on melko ehdoton, jos haluaa kestävät ja kauniit kengät :)

      Poista