maanantai 22. helmikuuta 2016

Pinnatuolin värimuutos

Aikaisemmin jo kirjoitinkin, että olen hullaantunut pinnatuoleihin. Viikonloppuna oli aika päivittää keittiön valkoinen pinnatuoli vähän pirteämpään väriin.


Lähtötilanne oli siis tämä. 

Ensin hioin tuolin hiomapaperilla, jonka karkeus oli 60. Esineen tai huonekalun, johon kohdistuu kulutusta, pohjatöihin kannattaa panostaa, jotta maali pysyy. Tuolia hioessa käsihionta riittää kuitenkin mainiosti.


Kuten kuvasta huomaa, tuolin alkuperäinen väri on ollut musta/tiikki. Kun pohjaväri on ollut tumma, ei edes kannata tavoitella täydellistä peittoa yhdellä maalikerroksella. Jos sutii maalia liian paksusti, tulee valumia. Tosin valumia ei kannata pelätä hysteerisesti, sillä vaikka ne ovat ärsyttäviä, ovat ne kuitenkin helposti hiottavissa pois.


Tämä tuoli vaati paikoitellen jopa kolme kerrosta maalia täydellisen peittävyyden saavuttamiseksi. Tummemmalla maalisävyllä tilanne olisi toki ollut helpompi, mutta olen mieltynyt pastellisävyihin, ja koska kaapista löytyi jämäpurkki keltaista maalia, sai tämä tuoli pintaansa hempeän aurinkoisen sävyn.Lopputulos oli ihanan pirteä!


Siinä on koko keittiön tuolikonkkaronkka. Väreissä ei ole säästelty :)

Aurinkoista viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Capri, pink and sun yellow! What a beautiful spring trio ❤

    VastaaPoista