perjantai 16. syyskuuta 2016

Ikean Hemnes-lipaston tuunaus

Iso osa ihmisistä varmaan tuntee Ikean Hemnes-lipaston? Minulla oli niitä pienimpiä malleja olohuoneessa ja ruokailuhuoneessa yhteensä kaksi, ja halusin yhden vähän isomman tilalle ja näistä kahdesta pienestä eroon. Koska inhoan Ikean kalusteiden kokoamista ja ylimääräistä rahanmenoa, päätin ensin katsoa, löytyisikö lipastoa käytettynä mistään. No tori.fi:stä sellaisen löysinkin, ja ystäväni kanssa kävimme sen naapurikunnasta noutamassa.
Tykkään kyllä tuosta harmaanruskeastakin väristä, mutta vähän olin siihen jo kyllästynyt, ja onhan se aika synkeä. Niinpä päätin tuunata tämän uuteen uskoon.


Alle vähän Otexia, päälle vaaleanpunaista ja turkoosia, ja uudet vetimet. Niistä on "uusi" Hemnes-lipastoni tehty!Vetimet tilasin eBaystä, niille ei jäänyt hintaa kuin euron verran per vedin.Halusin erivärisiä vetimiä, sillä mielestäni lipasto on pirteämpi niin.

Tässä vertailun vuoksi olohuone ennen ja jälkeen:
Jännä, miten tila näyttää mielestäni suuremmalta, vaikka lipasto viekin tuossa nyt enemmän tilaa. Toki näissä kuvissa nyt on erilaiset valaistukset, toinen on otettu aamulla ja toinen illalla, mutta kyllä tuo synkeämmän värinen lipasto vain jotenkin imi enemmän sitä tilaa.

En lipaston värejä valitessani muistanut, että minullahan on tuo arkkupöytä, jonka tehosteet on maalattu myös turkoosilla, mutta vähän tummemmalla. Pelkäsin,  että kaksi erilaista turkoosia riitelisi keskenään, mutta onneksi niin ei käynyt.

Iltaisin tulee usein sytytettyä kynttilät tuohon lipaston päälle:Tykkään tästä lipastosta niin, jotenkin niin pirtsakka ja ihan minunnäköiseni.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Se on hieno ja pirteän värinen!
  Ja sopii kivasti arkkupöydän kanssa.

  Mukavaa viikonloppua sinne!💕

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti lipasto, hyvät värit valitsit siihen! ja nuo vetimet on kivat! :)
  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 3. Ah mitkä värit. Ihana huvikumpumainen lipasto! Me like 😊👍.

  VastaaPoista
 4. Ah mitkä värit. Ihana huvikumpumainen lipasto! Me like 😊👍.

  VastaaPoista
 5. No, jopas tuli upea ja pirtsakka lipastosta. Meillä kanssa tuo sama lipasto torilta ostettuna, mutta mustana.. ajoittain tekee mieli se sutaista muulla värillä.. mutta sitten taasen ei.. ehkä vetimien tai nuppien vaihtokin toisi jotakin uutta luukkia.. Kiitos ideasta..otetaan muhimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetimilläkin tekee jo tosi paljon, jos maalaaminen arveluttaa :)

   Poista
 6. kylläpä tulikin kaunis ja pirteän näköinen....ja turkoosi on toinen minunkin lempiväreistä :)

  VastaaPoista
 7. Kiva lipasto...oikein väriläiskä. Sopii hyvin.

  VastaaPoista
 8. Sopii hyvin sun olkkariin kun on pöydässäkin turkoosia :) Ihanaa iltaa!

  VastaaPoista