keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Ruokailuhuoneen remontti ja nykylook

Taloni keskikerroksessa sijaitsee keittiö, ruokailuhuone, olohuone ja wc/kylpyhuone. Puolitoista vuotta sitten, vuoden 2015 keväällä, tehtiin olo- ja ruokailuhuoneeseen vähän remppaa. Tässäpä kuvia, miltä ruokailuhuone näytti ennen:

 Näkymä keittiön ovelta.


Näkymä olohuoneesta.

Tietenkään en ole muistanut ottaa ennen-kuvaa, jossa näkyisi, että olo- ja ruokailuhuoneen välillä oli ennen seinä. Mutta, kuten tästä myyntikuvasta käy ilmi, sellainen oli:


Tämä remppa oli myös kosmeettinen, mutta myös taloteknisiä ominaisuuksia paranneltiin vähän. Tuo väliseinä kaadettiin muuriin asti (muuri on vasemmalla, ei näy kuvassa) ja seiniin laitettiin viiden sentin ekovillalevyt. Ekovillan päälle laitettiin kipsilevyt. Päädyin kipsilevyyn, vaikka joidenkin mielestä rintamamiestalon seinien ainoa oikea pintamateriaali on pinkopahvi tai huokolevy. Kipsilevy tuntui kuitenkin minulle oikealta ratkaisulta.

 Koolauksessa käytetyt puut ovat muuten purkupuuta, jota sain töistä. Se oli ihan priimaa ruuvinreikiä lukuun ottamatta, ja päätymässä kaatopaikalle, joten pelastin nämä omaa remppaani varten.


 Ruokailuhuoneen huonekalut olivat säilössä olohuoneessa kun ruokailuhuonetta rempattiin, ja sitten toisin päin.

Ekovillaa oli hauska käsitellä. Se ei pistele lainkaan, sillä se on tehty sellusta.


Ilmansuluksi laitettiin paperi. Ekovilla ja ilmansulkupaperi varmistavat sen, että rakenne pysyy hengittävänä. Huomatkaa kuvassa murjottava pikkumonsteri! Emman mielestä remppaaminen ei ole kivaa.

Remppaamassa minulla oli ihan ammattilaiskirvesmies sekä ystäväni ja hänen miehensä. Itse tein, minkä osasin ja pystyin. Ystävästäni oli suuren suuri apu tätä tehdessä, tuskinpa olisi ikinä valmistunut ilman häntä! Iso kiitos vielä, jos luet tätä :)

Sähköt uusittiin myös, ja olipa ihanaa päästä eroon vanhoista sähköistä.  No, sähköpääkeskuksen uusiminen on joskus vielä edessä, mutta ainakin keskikerroksen sähkövedot ovat nyt tältä vuosituhannelta :)

Lattiasta revimme ystäväni kanssa kauheat muovimatot pois ja kunnostimme ja maalasimme lattian. Lattialaudoista sahattiin seinän vierestä viiden sentin pätkät pois, jotta ekovilla ja ilmansulkupaperi saatiin lattian alle, jotta lattianrajassa ei vetäisi. Ja tässä on oikeasti ihan huikea ero entiseen! Viime talvella olo- ja ruokailuhuoneen lattiat olivat huomattavasti lämpimämmät kuin keittiön, jossa tätä ei ole tehty.


Ystäväni kanssa maalasimme myös ikkunanpokat. Ikkunaan ja lattioihin valitsin saman sävyn, joka oli astetta tummempi harmaa kuin keittiössä, sillä keittiön lattiassa näkyy mielestäni lika turhan hyvin... Lattian ja ikkunanpokien sävy on Tikkurilan H495 Harso.

Seiniin valitsin tapetin sijaan maalin, lähinnä laiskuuttani. Maalaaminen on niin paljon helpompaa, ja jos haluaa vaihtaa huoneen ilmettä, uudelleenmaalaus on helppoa.

Väriksi halusin lämpimän ja pirteän keltaisen, jotta minulle paistaisi aurinko joka päivä! Maalina on Tikkurilan Harmony, ja ei, se ei ole hengittävä perinnemaali. Nyt joku miettii, että eikös se seinärakenteen hengittävyys kärsi tuosta? Ei. Seinärakenteen tulee hengittää ulospäin, ja sitä se tekee edelleen. Muovia sisältävä maali seinän sisäpinnalla ei siis tee hallaa hengittävälle seinärakenteelle. Kun talossa on koiria, on mukavaa, että seinissä on maalia, jota voi pyyhkiä, siksi päädyin Harmonyyn. 

Remontin jälkeen ruokailuhuoneessa näyttää tältä:

 Yleisnäkymä olohuoneen puolelta. Muuria vasten olevaa nurkkaa hallitsee kustavilainen astiakaappi, jonka olen naarannut huuto.netistä. Pieni vaaleanlila kaappi on kirppikseltä. Kaapin alla muuten näkyy vielä vanhan pönttöuunin perustukset. Uuni on purettu jo kauan ennen minun aikojani, enkä ruvennut noille perustuksille tekemään muuta, kuin maalasin samalla sävyllä kuin muunkin lattian.
 Tämän ihanan Singerin sain talon myyjältä kaupantekijäisiksi. Sen sisällä on ihan ehta ja toimiva poljettava ompelukone, jota en tosin ole ikinä käyttänyt.

Tämäkin jakkara on kirpputorilöytö.

Tämäkin senkki on kirpputorilta.


 Ihanan värikäs ruokailuryhmäni :) Vanhakin ruokailuryhmä oli ihana, mutta remontin myötä siitä tuli hivenen liian suuri ruokailuhuoneeseen. Kirjahyllyt ovat Ikeasta, muuten ruokailuhuone onkin pitkälti sisustettu kirppislöydöillä.


Ruokailuhuone ja olohuone ovat periaatteessa samaa tilaa. Olohuoneen esittelen teille myöhemmin!

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Tuo Singer on aivan ihana!! Kaunis kodikas koti sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Singer oli kyllä hyvä kaupanpäällinen, en tajua miten se myyjä raaski :D

   Poista
 2. Hieno muutos!
  Kiva, kun on iso avara tila nyt.
  Vanhemmillani on samanlainen vanha singer. Niin odotan, että joskus saan sen.
  Se on iso-mummon vanha.
  Mukavaa viikonloppua sinulle myös!😊❤️

  VastaaPoista
 3. Kiva koti sinulla, vaikka on siinä ollut paljon puuhaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On siinä puuhaa edelleenkin. Varmaan sitten joskus kun saa valmiiksi, saa aloittaa jo toisesta päästä uudestaan :)

   Poista
 4. Kyllä sulla on ihana koti! Ja tuo ruokailuryhmä on niin persoonallinen ja hieno! :)

  VastaaPoista