maanantai 19. syyskuuta 2016

Monsterimökki

Saan töistä aina joskus kaikenlaista jätepuuta, ja tuossa tuonnoin sain jämäpätkiä valkolakatusta paneelista. Siitähän sitten sainkin kuningasidean tehdä monstereille mökkimäisen sängyn. Russelit ainakin, muista koirista en tiedä, tykkäävät usein nukkua vähän luolamaisissa "pesissä". Niinpä ajattelin että seinällinen nukkumapaikka olisi monstereiden mielestä kiva.

No eihän se mennyt ihan niin kuin Strömsössä, todellakaan. Mietin, että eihän tässä mitään vatupassia tarvitse ja se oli kyllä suuuuuuuuuuuri virhe. Monsterimökistä tuli nimittäin aivan vino! Pystyssä se kyllä pysyy ja on todella tukevakin, eli lähinnä tämä vinous on kyllä kosmeettinen haitta.Emma kävi koeistumassa monsterimökkiä moneen kertaan projektin edetessä. Koska en ole ikinä mitään tällaista rakennellut, eteni monsterimökki todella hitaasti ja jouduin sitä useasti purkamaan ja suunnitelmatkin muuttuivat muutamana kertaan työn edetessä.

Valmistui se sitten lopulta:


Kelpasi onneksi ainakin Emmalle!
Monsterimökin maalasin muuten sillä kovan onnen kalkkimaalilla. Listat ovat myös jämälistoja, jotka olen töistä pelastanut roskikselta, sekä omista rempoista jääneitä jämiä. Tuo mökin vinous toi aika paljon haastetta myös listoittamiseen, varsinkin kun en ollut ikinä eläessäni mitään listoittanut. Onneksi akryylillä sai pelastettua paljon! :D Lopuksi vedin vielä koko komeuden päälle venelakkaa, jotta tämä kestäisi ulkokäytössä, sillä niin paneelit kuin listatkin olivat tietysti sisäkäyttöön tarkoitetut, eikä kalkkimaalikaan ymmärtääkseni kestä kosteutta.Mökin sivulla olevasta ikkunasta Emman on hyvä seurata maailman menoa!


Monsterimökistä piti alunperin tulla mökkerö sisäkäyttöön, mutta koska en vatupassin lisäksi viitsinyt rasittaa mittaakaan yhtään enempää kuin oli pakko, monsterimökki oli ihan liian iso sisälle ja joutuikin ulos terassille. Tänä vuonna sen käyttöaste tuskin on kummoinen kun kyseessä ei ole mikään talvieristetty koppi, ja kohtapuoliin laitan sen talvisäilöön muiden puutarhakalusteiden mukana. Mutta onpahan ensi kesäksi monstereille varjoisa lepopaikka pihahommien lomassa, jos väsy iskee.


Sisältä monsterimökki on melko pelkistetty, kun totesin, ettei monstereita varmaan kauheasti kiinnosta, onko ikkunoissa listat vai ei ;)

Olisin halunnut tehdä monsterimökin katolle myös "terassin", mutta totesin, etteivät kirvesmiehentaitoni riitä tekemään mitään tikkaita tai portaita, joita pitkin monsterit pääsisivät terassille, joten se sitten jäi.

Kaiken kaikkiaan monsterimökki oli ihan hyvä harjoitusprojekti, kun ei ole tullut mitään tällaista ennen rakenneltua. Nyt on vähän käsitystä nikkaroimisesta ja ennen kaikkea siitä, mitä teen ensi kerralla toisin.

Monsterimaista alkanutta viikkoa kaikille!19 kommenttia:

 1. Onpa ihana!!!!Kyllä kunkun ja rinsessan nyt kelpaa.Kaikkea sä osaat väkästää

  VastaaPoista
 2. Voi että miten on HIENO!😍👍
  Näppärä oot käsistäsi!
  Kyllä monsterit on nyt mielissään!
  Kivaa maanantai päivää sinne!

  VastaaPoista
 3. Tuo on tosi hieno! Varmasti monsterit tykkää! Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Sä oot niiiiin taitava :)Tuo on aivan mahtimökki!! Täällä kääpiöpinseri kateellisena katselee....tai haaveilee saavansa samanlaisen ja luvassa on vain uusi pehmomökki ebaysta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tekisit säkin nyt käppänälle oman :D

   Poista
  2. Mulla pysyy kaulin ja vatkain paremmin käsissä kuin lauta ja pora :D

   Poista
  3. Mulla pysyy kummatkin huonosti kädessä mutta silti sain tämän aikaan :D ei se niin vaikeaa ole ;)

   Poista
 5. Ompas hieno ja asukaskin katselee niin ylpeän näköisenä mökistään.

  VastaaPoista
 6. Voi miten hieno, kyllä tuolla kelpaa :) Iloa viikkoosi

  VastaaPoista
 7. Voi miten hieno, kyllä tuolla kelpaa :) Iloa viikkoosi

  VastaaPoista
 8. Hienohan tuosta mökistä tuli ja koiruudet varmasti tykkäävät kovasti. Sitä paitsi sillä sitä oppii, kun alkaa tekemään. Kyllä meidän Hertta-russeli on nyt kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, täytyisi vaan rohkeammin uskaltaa alkaa tekemään. Ja kun olisi vielä sitä aikaakin kaiken maailman kokeiluihin :)

   Poista