keskiviikko 18. tammikuuta 2017

DIY: Suodatinpussikranssi valoilla

Suodatinpussikranssit mielletään ehkä aika lailla joulunajan askarteluiksi, mutta minusta ne sopivat ihan ympärivuotiseen käyttöön! Perusvalkoisesta kranssista saa moneen vuodenaikaan sopivan vaihtamalla somisteita, tai sitten se on kaunis ihan sellaisenaan.Suodatinpussikranssi valoilla

Tarvikkeet:

Suodatinpusseja
Nitoja ja niittejä
Kynä
Lasi, muki tms. pyöreä ympyröihin muotiksi
Kranssipohja
Kuumaliimapistooli ja liimaa
Nauhaa ripustuslenkiksi ja halutessasi rusetiksi 
Paristokäyttöinen valosarja


Tee näin:

1. Ruusujen teko.

 Laita päällekäin haluamasi määrä suodatinpusseja. Mitä enemmän pusseja, sitä muhkeampi ruusu, mutta myös enemmän näprättävää... Itse olen käyttänyt kolmea pussia päällekkäin.

Käytä muottina jotakin pyöreää, esim. mukia. Piirrä päällimmäiseen pussiin ympyrä. Yhteen pussiin saat piirrettyä 2-3 ympyrää. Minä tein todella ison kranssin, johon meni sisimpään kerrokseen noita pienempiä ruusuja.

 Nido sen jälkeen pussit yhteen ja leikkaa ympyrät irti.
 
Lähde seuraavaksi taittelemaan pusseista ruusua. Nosta kaikki suodatinpaperikerrokset ylöspäin terälehdiksi. Joudut tekemään tämän jokaiselle kerrokselle yksittäin, jotta ruususta tulee kauniin kerrostettu. Kannattaa vähän käännellä ruusua välissä, jotta taitoksia tulee eri suuntiin ja kohtiin. Avaa lopuksi ruusuja hiukkasen, näin et tarvitse yhteen kranssiin ihan hirveää määrää ruusuja.
2. Kiinnitä tässä vaiheessa ripustusnaru, jotta se jää ruusukkeiden alle. Itse olen ihan vaan solminut ripustusnarun kranssipohjan ympärille.

3. Ruusujen liimaaminen kranssipohjaan.


Liimaa ruusut pohjasta kuumaliimalla kranssipohjaan. Aloita ulkoreunalta.  Liimaa seuraava ruusukerros lomittain edellisen kanssa, siis siten, että ne eivät ole ihan kohdakkain. Liimaa, liimaa, liimaa, kunnes kaikki on liimattu, eikä kranssissa näy tyhjiä aukkoja.Jos et halua laittaa kranssiin valoja, voit tässä vaiheessa koristella sitä muuten, esimerkiksi rusetilla tai helminauhalla tai jättää sen ihan sellaiseksi. Jos haluat lisätä valosarjan, seuraa ohjeita.

4. Kaiverra kranssipohjaan kolo paristokoteloa varten. Itse kaiversin tämän ihan kylmästi saksilla.


5. Valosarjan kiinnittäminen kranssiin.


Kieritä valosarja kranssin ympäri ylläolevan kuvan mukaisesti, siis aina reunalta reunalle ja vain kranssin pohjapuolelta. Pujota valot suodatinpussien väliin kranssin etupuolelle ja kiinnitä se pienellä määrällä kuumaliimaa. Aseta lopuksi paristokotelo koloonsa. Se kannattaa vielä teipata kiinni, muttei liian tiukasti, jotta paristojen vaihtaminen valosarjaan on myöhemmin mahdollista.


Valmis!

Tämä tekemäni kranssi meni äidille joululahjaksi, mutta halusin, että sitä voi pitää esillä ympäri vuoden, joten en laittanut siihen mitään ylimääräisiä krumeluureja. Tästä kranssista tuli todella iso, halkaisija oli 40 cm ja ruusuja tähän taisi kulua ainakin sata. No, äiti tykkäsi kovin, joten oli kaiken vaivan arvoinen!

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!10 kommenttia: