maanantai 23. tammikuuta 2017

Vanha Singer

Tämä talon kylkiäisinä tullut vanha ompelukone on joskus vilahtanut muissakin postauksissa, mutta nyt tulin siihen tulokseen, että se ansaitsee ihan oman postauksen. Olen nähnyt niin monta tuunattua vanhaa ompelukonetta pöytineen, että nyt esittelen teille ilolla oman, alkuperäisessä kunnossaan olevan Singerini:Kodissani on melko paljon vaaleita sävyjä ja pastellivärejä, joten tämä on melko tumma muuhun sisustukseen nähden. Silti en ole kertaakaan edesn harkinnut tämän maalaamista, sillä mielestäni tämän kuuluu olla juuri tällainen.

Tämä siis oli taloni piharakennuksessa, ja kun myyjä oli tyhjentämässä piharakennusta kaikesta siellä olevasta romusta, kysyin, että myisikö hän Singerin minulle. "Saat kaupanpäällisiksi", myyjä totesi, ja niin minä pyyhin pölyt Singeristä ja vein sen sisälle.

Laatikoihin mahtuu kaikenlaista pientä ompelusälää. Lakkapinnassa on paikoitellen pieniä naarmuja, mutta muuten tämä on erinomaisessa kunnossa.


En ole ommellut sitten yläasteen, joten en ole tälläkään ommellut. Sen verran olen kuitenkin testannut, että kyllä, tämä toimii edelleen.


Kone taittuu pöydän sisään, ja pöytää voi käyttää muuhunkin tarkoitukseen. Itselläni siinä on useimmiten päällä joku asetelma, tällä hetkellä siinä on kynttilöitä.


Vaikka rakastankin huonekalujen tuunaamista, tätä en aio ikinä tuunata uuteen uskoon. Eri asia on sitten ne huonokuntoiset ompelukonepöydät, jotka on hyväkin tuunata, jotta niille on edelleen käyttöä, mutta tämä on just passeli tällaisenaan. Joskus tämä varmaankin saa uuden lakkapinnan yllensä, mutta sekin toteutetaan sitten samanlaiseksi kuin vanha.

Tällä hetkellä tulilla on monen monta tuunausta, ja kovasti toivon, että pääsisin pian esittelemään niitä teille! Ongelmana on vain se, että ne pitäisi ensin saada valmiiksi! Liian monta rautaa ehkä tulessa?


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

16 kommenttia:

 1. Sen on hieno juuri noin!
  Ja hienoa, kun sait sen ilmaiseksi.
  Vanhemmillani on isomummon vanha singer.
  Toivottavasti saan sen joskus meille.😊

  VastaaPoista
 2. On se tosi hieno! Ja just tuollaisena :)
  Täällä odotellaan sun tuunauksien esittelyjä :)
  Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 3. Tulipas ihan äitini singer mieleen. Sillä tein ensimmäiset ompelukseni ja paljon sillä ommeltiinkiin. Ihana, että säilytät sen alkuperäiskunnossa, noin on niin kaunis.

  VastaaPoista
 4. Kaunis Singer ompelukone. En minäkään tekis mitään, toi on hyvän värinen. Kiva kun kone saa sisälle ja siten voi käyttää tasona.

  VastaaPoista
 5. Singerisi on täydellinen juuri noin - en minäkään tuota maalaisi! Todella kaunis kone!

  VastaaPoista
 6. Ihana ♥ Tuollaisen aarteen kuuluukin olla juuri alkuperäisessä kunnossa ja antaa ajan patinoida!

  VastaaPoista
 7. On se hieno, aina ompelukunnossa, vaikka ei olis sähköäkään. Ja käyttökelpoisempi kun käntyy tuonne sisälle.

  VastaaPoista
 8. Hieno! Mun mummulassa on (oli?) tuollainen...tykkään vanhoista jutuista.

  VastaaPoista