keskiviikko 4. tammikuuta 2017

DIY: Vetostoppari

Tässäpä vasta oikein must-elementti jokaisen vanhan, huonosti eristetyn talon sisustukseen: vetostoppari ulko-oven eteen! :D

Tuossa loppukesästä ajattelin, että irroitanpa kylmän kuistin ja eteisen välisen kynnyksen ja laitan sinne väliin ekovillaa eristeeksi, kun sieltä kynnyksen alta vetää niin kovasti talvella. Kuinka ollakaan, eihän tuo kynnys irronnut ilman että olisi irroittanut oven karmit. Koska kirvesmiehen taitoni ovat hyvin rajalliset, jätin sitten karmit irroittamatta ja tungin vähän ekovillaa kynnyksen alle niistä raoista, mistä sain. Eipä tuo juurikaan vetoon auttanut, ja nyt kun talvi on vihdoin tullut ja on kunnolla pakkasta, päätin tekaista vanhasta toppatakista ja mummon vanhoista lakanoista vetostopparin tuohon oven eteen. Toppatakki on vanha kevyttoppis, joka on pihahommissa jo niin pinttynyt, etten ilkeä sitä enää käyttää. Pesukoneen kautta se oli oivaa materiaalia tähän tuunaukseen!


Tämähän oli siis hyvin yksinkertainen: toppatakin käärin rullalle ja rullasin lakanan päälle. Lakanan solmin päistään kiinni ja toiseen päähän solmin vielä ripustuslenkin, jotta saan stopparin ripustettua naulaan silloin, kun se ei ole lattialla käytössä. En ommellut lakanaa kiinni siksi, että se on helppo irrottaa ja pestä likaannuttuaan.


Uskokaa tai älkää, mutta tämä todellakin toimii! Vedon tunne eteisessä on vähentynyt huomattavasti, heti on lämpimämpi. Halpa ja helppo pikaratkaisu, vaikka pidemmän päälle olisi toki fiksumpaa avata tuo lattia ja katsoa, mitä eristeille kuuluu. Sekin on joskus edessä, mutta tämä talvi mennään näin.

Meillepäin ei onneksi mitään ihan huimia pakkasia ole luvattu, pahimmillaan -20 astetta ja sekin kestää vain pari päivää. Tuon onneksi kestää, vaikkei niin pakkasen ystävä olekaan!

Rapsakkaa pakkasviikkoa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Varmasti hyvä idea! Pirtsakkaa pakkasviikkoa sinullekin :)

  VastaaPoista
 2. Ei se pakkanen mitään, mutta täällä ainakin puhalsi niin hyytävä siperian tuuli :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei onnekdi ole tuullut, ilman sitäkin riittävän kylmää, hrr!

   Poista
 3. Onpa hyvä idea, voisi ottaa meilläkin käyttöön! Meille on luvattu huomiseksi reilut 20 astetta, hyrr. Mukavaa torstaita! :)

  VastaaPoista
 4. Muutama viikko vierähtänyt poissa blogistaniasta ja niin paljon kivoja juttuja sinullakin. Luin nyt kaikki pötköön - ja huomenna meille syntyy vinkistäsi pötkö, aina tarpeellisia kun joka nurkasta vetää ja tuulee vanhassa talossa.. kiitos jälleen näppärästä vinkistä!!

  VastaaPoista