maanantai 30. tammikuuta 2017

Ompelukonemörön kesyttäminen

En ollut ommellut sitten yläasteen. Tästä on aikaa siis jo 10+ vuotta. Sain siskoltani jo useampi kuukausi sitten ompelukoneen, tarkoituksena oli ommella vanhoista joulutekstiileistä kestolahjapusseja.

No enhän minä niitä ommeltua saanut, tuo kaapin pohjalla lymyilevä mörkö nimeltä ompelukone oli liian pelottava. Ajatus sen esille ottamisesta tuntui ihan liian vaivalloiselta, enhän minä muista, miten ne langatkaan laitetaan paikoilleen...

Muutama viikko sitten ostin Ikeasta verhokangasta, tarkoituksena oli ommella toiset verhot äidin reilu neljä vuotta sitten ompelemien kaveriksi, jotta saisin olohuoneeseen samanlaiset, vähän värikkäämmät verhot.

No enhän minä ollut noita verhoja saanut aikaiseksi ommella. Eilen sitten vihdoin sisuunnuin, ja otin ompelukoneen esille! Ensin piti silittää tuo verhokangas, ja täytyy sanoa, että se oli paljon hirveämpi homma kuin itse ompeleminen. Vihaan silittämistä, eikä tuo kangas millään halunnut silitä. Silitysrautanikin on melko surkea, joten melko ryppyisiksi ne jäivät. Optimistisesti kuitenkin toivon, että ne siliävät ikkunassa...


Ompelukone on jo hieman ikääntynyt Toyota, joka on oikein kelpo peruskone. Lankojen laittaminenkin sujui hyvin, ja vieläkin tuli ulkomuistista paininjalan paikalleen laitot sun muut kommervenkit.


Yläasteella tehty pitsaneulatyyny palvelee vieläkin hyvin!
Mukavasti tuovat väriä huoneeseen nämä verhot :) Ei näistä nyt ihan täydelliset tulleet, ommel meni välillä vähän muuhun suuntaan kuin suoraan, mutta sitähän ei kukaan huomaa. Näin insinöörin tekeleiksi ihan hyvät verhot!


Verhotamppeina käytin pitsinpätkiä, mutta vielä mietin, että ompelisinko näihin samasta kankaasta tampit.

Vertailun vuoksi olohuone valkoisilla verhoilla:


Mielestäni raidalliset verhot tuovat mukavasti ryhtiä huoneeseen. Tässä kuvassa tosin tuo valaistus on huomattavasti houkuttelevampi, kun on luonnonvaloa...

Nämä verhot olivat kerrassaan mainio ensiompelus yli vuosikymmenen tauon jälkeen, varsinkin kun oli toiset äidin ompelemat mallina. Ei tarvinut tehdä muuta kuin suoraa ommelta, ja sehän passasi minulle hyvin! Ehkä uskallan lähiaikoina siirtyä vähän vaativampiinkin hommiin - jos ne eivät vaadi silittämistä...

Nyt saivat siis jouluverhotkin jo väistyä, kun kevättä kohti mennään. Muutenkin on tullut lisättyä keväisiä värejä sisustukseen, ihanaa kun valon määrä on jo lisääntynyt paljon! Reilu tunti on tullut jo meidän leveysasteilla lisää päivän pituuteen, ja se on ihanaa. 


Valoisaa alkanutta viikkoa kaikille!


14 kommenttia:

 1. Tiedän niiin tunteen; mitenkä ompelukone voikaan tuntua vastustajalle ja pieneenkin ompelutyöhön asennoituu kuin taisteluun olisi lähdössä. Kivasti tuo eloa ja ryhtiä uudet verhot, tykkään myös!

  VastaaPoista
 2. Hyvinhän se on sujunut ja lopputulos hieno. Noinkin hillityn värisistä tulee kuitenkin lisää väriä verrattuna valkoiseen. Siitä se ompeluinnostus lähtee käyntiin!

  VastaaPoista
 3. Kauniit verhot ompelit! Mun tekis niin mieli myös hankkia ompelukone, ompelisin tietenkin kaikkia joulujuttuja :D Nuorena tuli ommeltua paljonkin, mutta siitä kyllä on aikaa... Ehkä toteutan tämän haaveen vielä :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Kuulostaa ehdottomasti toteuttamisen arvoiselta haaveelta :)

   Poista
 4. Hienot verhot ja sopii hyvin olkkariin!
  Minä olen ajatellut myös oman ompelukoneen ostamista, mutta vielä se on jäänyt toteuttamatta.
  Naapurilta olen pari kertaa konetta lainannut, kun olen lyhentänyt housuja.
  Kivaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytettyinähän noita koneita saa todella edullisestikin, mutta siinä on tietty vielä sitten se säilytysongelma, tuo nimittäin vie tilaa ihan kiitettävästi!

   Poista
 5. Kauniit verhot, kodikkaan näköistä sinun olkkarissasi.
  Täällä muuten toinen ihminen joka inhoaa silittämistä, sekä myöskin ompelua. Mulla ei ole edes konetta.
  Joskus kyllä tarttis ihan suoraa ommelta tehdä, mutta (onneksi) ei ole konetta :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei tuo ompeleminen loppujen lopuksi kyllä niin kamalaa ollut kuin luulin :D

   Poista
 6. Hyvä Jenni, niin sitä pitää :)!! Ja hyvät verhot tulikin! Herttakin taputtaa etutassuja :).

  VastaaPoista
 7. Kauniit verhot ja sopii hyvin olkkariin!Kiva huomata että meitä ompelemista ja silittämistä inhoavia on muitakin, samaan sarjaan kuuluu ikkunanpesu :)Tai en mä tiedä onko seompelu sittenkään kurjaa, se koneen kaivaminen ehkä mutta onhan tuo ilo silmälle kun on kauniit verhot ikkunoissa.

  VastaaPoista