keskiviikko 24. helmikuuta 2016

DIY: Decoupage -tekniikka

Viikonloppuna tuli kokeiltua parin kirppislöydön tuunaamista decoupage -tekniikalla. Decoupage -tekniikkaa käyttäen saa kiinnitettyä serveteistä, lehdistä tms. leikattuja kuvia helposti sileäpintaiseen esineeseen.

Askartelukaupoissa myydään erikseen decoupage -lakkaa, mutta myös 50/50-suhteessa sekoitettu liima-vesiseos käy lakan sijasta. Itse luonnollisesti tarkan markan vartijana päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Koska kotoa löytyi vesiliukoista askarteluliimaa valmiina, käytin sitä.

Tässä lähtötilanteet:Ensin maalasin suodatinpussitelineen ja rasian kotoa valmiiksi löytyneillä jämämaaleilla. Niiden kuivuttua levitin kerroksen liima-vesiseosta pinnalle, ja laitoin servetistä leikkaamani kuvion siihen päälle. Koska rakastan keinuhevosia, käytin näissä Ikeasta ostamiani keinuhevosservettejä.
Seuraavaksi levitin liima-vesiseosta servetin päälle. Ensimmäinen keinuhevonen repesi, kun en tajunnut, että liima-vesiseos tekee servetistä superhaurasta. Eli täytyy siis olla todella varovainen liima-vesiseosta/lakkaa levittäessään. Annoin kuivua välillä ja levitin toisen kerroksen, sitten kolmannen. Liima-vesiseos muuttui värittömäksi kuivuessaan.


Lopputulos oli kiva, varsinkin suodatinpussitelineen osalta! Rasiaa käsitellessä olisi pitänyt älytä leikata servettejä sen verran, etteivät mene päällekkäin, nyt kohta, jossa kuvat ovat päällekkäin, on vähän muita tummempi.

Tämä tekniikka oli ihanan helppo, joten tulen käyttämään jatkossakin! Oletko sinä tehnyt decoupage -töitä?

4 kommenttia:

  1. Hienoja! En ole koskaan tehnyt, mutta vaikuttaa hauskalta puuhalta. En sitten tiedä miten se käytännössä onnistuisi superinnokkaan kissa-apulaisen kanssa... Nenä olis ainakin liimassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri tämän takia minä tein nämä suljetun oven takana kylppärissä :D Tai siis koirien takia, kissaa kun ei ole :)

      Poista